måndag, augusti 06, 2007

Här snackar vi shopping


Någonting jag älskar att shoppa när jagär i Beijing är pärlor. Jag älskar smycken och vrakar i vackra sötvattenspärlor varje år. Jag läste nånstans att 95 % av all världens sötvattenspärlor odlas i Kina. Det är säkerligen en grym överdrift, men det är den känslan man få i Kina. Pärlorna är grym billiga (varför tror ni Snö of Sweden lagt all tillverkning där?) och på varuhusen stor stora plastsäckar fyllda med pärlor. Man tror knappt det är sant, men jovisst är det.
När jag åker dit brukar jag klippa ut bilder från tidningar och rita upp egna smycken. Jag älskar dem! Jag vet inte hur många gånger jag fått komplimanger för mina löjligt billiga smycket. Dessutom är de perfekta presenter.
Bilden ovan visar mitt stammisställe. I love them! De känner igen mig varje år och blir allid lika glada när de ser mig. De heter Tommy och Susanne och Lynn(Nja, inte heter men det är deras kinesiska namn) och håller till inne på gamla Hongqiao.
Priser:
Halsband: 30-40 kr
Ring: 10-20 kr
Armand: 10-20 kr

2 kommentarer:

nyx sa...

Hej Ulrika. Googlade och hittade din blogg, grymt bra, speciellt som jag ska till Beijing i november. Tack för alla tips!

Anonym sa...

Såg att du gillade både Sex and the City och Beijing. Spana in Sexy in Beijing, en blandning av de båda.
Ligger flera avsnitt uppe på youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=cvtWAXoZjTc