tisdag, september 18, 2007

Frisk

Jag har varit sjuk ett tag och bara gjort allt annat än surfat. Det har varit ljuvligt. Att stänga av datorn ibland och plocka fram en god bok är aldrig fel.

Jobbade heldag i dag för första gången sedan i onsdags, oerhört skönt. I love my job. Det är så otroligt roligt och dagarna går så himla snabbt.

Jag måse ställa en fråga: hur mycket ska jag ta med mig till New York? Vilken budget ska man ha?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du mår bättre (och hoppas det även gäller hjärtat!) - saknat dina inlägg! Ang. NY så kom en kompis till mig precis därifrån efter 10 dagar. Hon hade gjort av med 7000:- och då shoppat en hel del, allt var så billigt!

Anonym sa...

När jag var där hade jag och dottern(då 15 år) en budget på cirka $1200 och det räckte bra för oss i 8 dagar.
ett tips;Bridge Kitchenware,711 3rd Ave., New York, NY 10017 (enter on 45th). Där shoppade vi bl.a. kakmått(pepparkaka typ) i form av frihetsgudinnan, chillies, cowboys, indianer,féer...ja allt du kan tänka dig. Jätteroliga presenter till barnfamiljer(att steka ägg i,grädda plättar mm) kanske till dina syskonbarn??

Anonym sa...

Jag tycker att man ska ha så mycket med sig att man inte ska behöva snåla. Så runt 10 000 kr för en vecka skulle nog vara lagom. Förutom shopping är det ju ett matparadis, så passa på och ät i NYC! ^^

Linda sa...

Det måste vara något fel på mig. När jag var i New York sist betalade vi 3400 för flyg tur och retur inklusive boende 4 nätter (var där 5 dagar, alltså). Jag gjorde av med 2500 på plats. D.v.s. totalt 6000 SEK, vilket är mindre än vad andra tipsar om att ens ha med sig för att klara uppehället... Och det var verkligen utan att snåla. Vi åt gott i alla möjliga delar av Manhattan, drack gott, shoppade mängder, gjorde utflykter. Antingen har jag extremt låg standard i förhållande till andra (vilket jag har svårt att tro, I know myself och mina lyxnerver) eller så är jag duktig på att leta rätt på prisvärda alternativ. Dunno, men i min bok låter t.ex. 10,000 bisarrt mycket. Samtidigt, man är väldigt olika och har helt olika "behov" när man reser. Beroende på vem man är och vad man gör klarar man sig på olika pengar.

Anonym sa...

linda; menar du 10 000 USD eller 10 000 SEK?
Det verkar vara så att förutom boende är NYC inte speciellt dyrt. För jag gjorde inte av med mer än vad du gjorde (ca 7000kr,9 dagar). Eller som du säger, det kanske var prisvärda och billiga alternativ som man lyckas träffa på då och då. Men några av mina vänner gjorde av med lite mer pengar. Därför tycker jag att 10 000 kr för en vecka skulle vara lagom. Sedan behöver man inte göra av med all pengar man har med sig. Jag tycker det känns konstigt att åka hem utan ett öre kvar av reskassan...

Anonym sa...

Jag hade med mig mitt kreditkort och spenderade sjukt mycket i New York. Notan stannade dock på 23200 SEK efter 4 dagar, fast då storhandlade jag på bl.a Applestore (två Airport Express!), lite fina kläder och en riktig brakmiddag en kväll (vi tog in kaliforniska viner, en klar favorit, och utsökt stek som var det möraste jag någonsin provat. Prova Du också!)

Fast mat kan man annars få riktigt billigt. Pretzel, chili dog och bagel är typiska NYC-specialiteter Du måste testa.

En annan trevlig grej var när jag tänkte betala för ett postkort, och helt enkelt fick det! Amerikansk gästvänlighet när den är som härligast.