tisdag, september 11, 2007

New York, New York

Jag och Linda skulle til New York nu i höst, men tyvärr fick Linda hoppa av. Trist, trist. Men när mamma hörde att Linda var av var hon så klart på! Så nu planerar vi en riktig mamma-dotter-vecka i staden som aldrig sover, Jag längtar! Alla New York-tips är välkomna!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Staten Island Ferry
Century 21
Ground Zero
Hockey i Madison Square Garden

Unknown sa...

Anonym: du är en sån som får mig att älska min blogg. Ni är fantastiska som ger mig så mycket hjälp och tips. Tack!

mattiasjarnhall sa...

Mitt tips är faktiskt att hoppa på de rundtur-turist-bussarna som tar dig runt staden.
De är mycket underhållande och väldigt informativa .. ett bra sätt att starta vistelsen i New York på.
Det finns två turer.. en som tar lower manhattan och en som tar upper. Ta båda! (vi tog även en som åkte på kvällen.. NY är fantastiskt fint i mörker).
Empire State Building är också ett måste.. både på dagen och natten (helt olika bilder av stan). Central Park är fantastiskt fin.. men också oooootroligt STOR..

Men det bästa tipset jag skulle ge dig är att ta med dig ett par riktigt bekväma skor och sen bara promenera runt.. stan är grym till fots.. gå gå gå... överallt.

Din lyckans ost.. du får ge mig dina tips sen när du kommer hem.. vi ska dit i vår och jag längar såååååå mycket redan.

e sa...

Drinkar på Hudson Hotel. Sååå snyggt. Både hotellet och drinkarna. Där har jag lyckats beställa alkoholfria drinkar som var dyrare än de med sprit i. Men snygga var de. Och goda.

Äta bagels till frukost. Promenad i Central Park.

Åka t-bana till Brooklyn. Gå runt där och sedan promenera över Brooklyn Bridge tillbaka till Manhattan.

Blir så avis!!

Anonym sa...

Jag säger bara MoMA. Till och med som allmänt blasé och uttråkad 15-åring blev jag hänförd.

Anonym sa...

Ulrika! New York-tips har jag gott om. När jag var där för bara en månad sedan träffade jag en formidabel man som gick runt med oss hela dagen, ty i New York, där går man. Väl värt att se är förstås Central Park, Apple Store (ser ut som en stor glaskub), Times Square och Ground Zero. Sedan måste Du besöka ett bagelställe, dricka kaffe vid något hippt kafé, äta pizza (New York har sin egen variant som är som en tunn svensk pizza) och gå till en stor matmarknad jag tyvärr glömt namnet på (de är ganska otrevliga men det är en del av attraktionen).

Anonym sa...

Promenera runt i NY, du kommer att hitta allt möjligt.

Ett måste är Brooklyn. Ta dig till Park Slope och njut av den underbara miljön (grönska, brown stones, mysiga restauranger, café, butiker osv). Där finns även Prospect Park, den näst största parken i NY. Passa även på att promenera över Brooklyn Bridge, det är oerhört vackert. Glöm inte parken som finns precis under bron på Brooklyn sidan!

Jag skulle kunna hålla på i evigheter för det finns så oerhört mycket att göra men bästa tipset är att gå runt och gå vilse.

Njut! New York är en underbar stad.

//B