måndag, november 05, 2007

Skor: avklarat

Det är få grejer jag propagerar i så moderlig ton som skor. Alla som ska till Beijing brukar jag hårdtjata på att de m å s t e ha bra skor. Bra skor är lika viktigt som pass och pengar på resan - minst.

Nu var det min tur. Jag ska till New York med mamma nästa onsdag. I går kväll började vi diskutera just skor. Den här gången har vi nämligen ett dilemma. Mamma uttryckte det väldigt bra: "Vi ska till NEW YORK, vi MÅSTE ju vara snygga". Indeed mamsen. Jag kan bara inte springa runt med sköna gympaskor på fifth avenue, kalla mig ytlig, men då kan jag lika bra skriva TURIST i pannan.

Jag har inga snygga vardagsskor. Jag går alltid i högklackat hemma och om jag kommit med det hade mamma lämnat mig på Kastrup och åkt själv (jag gnäller som en 4-åring när jag får skoskav). Så i dag har jag handlat snygga, platta skor. Lättare sagt än gjort. Det tog 1,5 timme! Jag testade nog alla skor på Wedins. Men nu har jag äntligen hittat ett par svarta mockastövlar. Självklart kunde jag inte hålla mig från att köpa ett par retro röda stövlar med sju cm klack också, men de får inte följa med.

Damn it. Jag som inte skulle shoppa något innan New York-resan. Jag får ju ändå bara panik på att äga så mycket som jag gör.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fast du är ju TURIST, inte fel att se ut som en då :)

Anonym sa...

I New York var det lugnt på skofronten...alla typer av skor..Turister är de som går sakta och tittar uppåt-framåt eller har kamera alternativt guidebok/karta i handen. Så det var helt lugnt att gå lite lagom slappt...inte helt olikt Peking på den fronten...

Anonym sa...

jag kan tillägga att många av NY-borna själva springer runt i sneakers, och har ett par högklackade skor på kontoret som de byter om till.

Unknown sa...

Raven: handlar om en säkerhetsfråga. Ficktjuvar gillar att tjuva turister och därför väljer jag att inte se ut som en.

Chris: ha ha, blicken uppåt avslöjar en alltid:)

anonym: Va? Då måste jag slänga mina nya skor direkt och köra på sneakers istället! Man vill ju inte vara en utböling!

Anonym sa...

Ulrika: Kolla in Working Girl med Melanie Griffith och Harrison Ford om du inte sett den. Oerhört underhållande 80-talsfilm om karriär, kärlek och triangeldraman i New York. T.o.m. kontorsmiljöerna känns glamourösa.
Här får du även anonyms påstående bekräftat.
Jag kan se den hur många gånger som helst.

Unknown sa...

L: ja för allt i filmens värld är så klart sant.:)

Anonym sa...

Ulrika: Tror du? ;o)