onsdag, januari 24, 2007

Förbjudna staden


Jag kan inte bestämma mig för om det ska bli Förbjudna staden i år eller inte. Jag har ju besökt det varje år med ambitionen att "beta av den". Dock börjar jag ge upp nu, och inser att det är så mycket annat jag också vill se. Dessutom får jag alltid panik av att se basketplanen. Visst, kalla mig moralkärring, men att anlägga en basketplan mitt i kulturarvet Förbjudna staden är... tacky. Och då ska ni ha i åtanke att det numera även finns ett Starbucks där.

Asså Beijing är stort. Riktigt stort. Borde det inte finnas bättre ställen att lägga en basketplan eller ett starbucks än på ett av världens vackraste kulturarv?

/Gnällkärringen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

åh jag avskydde förbjudna staden, kändess om ett dagis/fängelse/förvaring för turister. KANSKE om man är där lågsäsong är det bättre.
Nä, ge mig hutonger och sommarpalatset any day.
Eller muren en klar dag, vi hade regn och mulet :(

Anonym sa...

Va, en basketplan och en Starbucks? Iof gillar jag Starbucks, men kanske inte i ett kulturarvsområde som Förbjudna staden. Det är nog illa att det finns Mcdondals i Ao Nang i Thailand! Läste artikeln om dig. Önskar att jag också skulle brinna till 100% för mitt jobb... trevlig helg! /E