tisdag, februari 06, 2007

Here I come, Zhongan!

Det blev Zhongan till slut. Jag måste erkänna att Lusongyuan ledde ligan väldigt länge, men när Anita och Eleonor påpekade läget insåg jag att det måste bli Zhongan. Det är ju jag och mamma som åker och mamma har väldigt mycket problem med sitt ena ben just nu och får ont när hon går långt (muskelinflammation). Förhoppningsvis "läker det" tills vi åker men det känns ändå som vi måste prioritera närheten till tunnelbana.

Trots allt är jag väldigt nöjd. Zhongan var billigare än Lusongyuan och notan slutade på 2200 kr för tio nätter. I like. Lusongyuan hade gått på ungefär 3400 kr. I Beijing är 1200 kr v'ldigt mycet pengar.

Så nu kan jag äntligen skriva vad resan faktiskt kostar.

Here it is:
Flyg med Finnair: 5900 kr
3-stjärnigt hotell 10 nätter: 1100 kr
Visum: 290 kr
Sammanlagt: 7290 kr för tio dagar.

Helt okej tycker jag! Förra resan kostade i o f s sammanlagt 5990 kr sammanlagt, men då åkte jag i kalla januari. Dessutom har priserna till Beijing höjts ganska mycket det senaste året. Förr var det inga problem att hitta en flygbiljett för 4700 på vintern. I år var det inte alls lika lätt, hittade bara ett datum i januari.

Nu är jag glad

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad härligt. Jag skulle verkligen också behöva komam bort.

Jag tyckte det lät som ett väldigt bra pris.
Folk hittar jämt så billiga och bra resor. Men när jag försöker kostar allt en halv förmögenhet. Jag ska vara glad om jag hittar en rutten charter för under 6000 kr...

Unknown sa...

Maria: Det är bara för att jag arbetar på resebyrå, har dödskoll på alla priser:) Förra veckan var t.ex. New York den hetaste dealen (priser på 2500 kr), denna veckan är det Barcelona, Paris och London som ligger på 500 spänn.

Asså det är bara att utnyttja mig:) Mejla om du letar efter nåt billigt så kan jag hjälpa dig.

Thérèse sa...

Låter trevligt. När är det du ska åka?

Linda sa...

Härligt! Gud, jag måste också ta mig till Kina snart... Vad sägs om en (rese)fika snart? Det var alldeles för längesedan sist! ;) Dricka kaffe, prata Kina, Japan och New York, diverse projekt och annat skvaller. När man inte kan ta sig ur landet får man prata sig ur det, helt enkelt... :P

Anonym sa...

Jag tycker ändå att det lät billigt. När jag åker till BKK (endast flyg) så har jag tur ifall jag kan hitta ngt under 8000kr. kanske har du tips??

Unknown sa...

Therese: den 12:e mars smäller det! jag är så sjuk glad nu, har ju längtat ett år:)

Linda: ja jättegärna! jag måste ju få se er lägenhet snart!

siri: ja 8000 låter ovanligt mycket. mejla mig på ulrika@backpacking.se så kan jag säkert hjälpa dig!

Anonym sa...

Hej där,
jag ser att du bott på ZHONGAN hotellet i Peking.
Jag är just på g att boka det - vore kul att höra med dig vad du tyckte.
Mejla mig gärna en kort rapport på anna.lundstrom@vk.se
Vore riktigt schysst!