söndag, november 20, 2005

Guider

Ska ni köpa en guide när ni åker så kan ni antingen köpa Berlitz, Lonely Planet eller Wilma Guides som alla har bra guider om Beijing. Ett tips är att kolla dem i en bokhandel och sedan beställa dem via Adlibris som är mycket billigare.

Dock tycker jag att dessa guideböcker är väldigt undermåliga om man bortser från information om sevärdheter. Dessa är mycket bra, men vill ni veta något om landet, staden, politiken, shoppingen, maten etc så är de ganska värdelösa.

Wilmas guide är mycket ouppdaterad, på varje sida hittar jag som minst tre fel. Det handlar om allt från att restauranterna de tipsar om inte finns längre till att de shoppingcentren inte alls är billiga som de menar, till att de skriver hur mycket flygplatskostanaden går på, när flygplatsskatten försvann för många år sedan, till att hotellen kostar hundratals kronor mer än vad de skriver.

Ha guideboken med er när ni ska på sightseeing, men när det gäller annat så kolla hellre på Internet eller fråga någon som varit där (jag svarar alltid snällt på alla frågor).

Inga kommentarer: