lördag, april 21, 2007

Budget

Jag är grymt nyfiken på en grej. När jag och mamma pratar om våra levnadskostnader så brukar hon alltid tycka att jag lever så himla billigt. Jag tycker inte själv att jag lever så vansinnigt billigt, men nu har flera av mina vänner börjat hålla med.

Vad betalar ni i månaden för hyra + mat + luncher + lån + andra räkningar etc? Allt som inte är sällanköpsvaror etc varje månad. Jag lever på 7500 varje månad (obs! inte om jag reser, jag har ett specifikt resekonto jag använder då). Jag tycker inte att det är så lite, när jag var student levde jag på runt 5000 i månaden. Och jag lever ju inte fattigt heller, jag lever ändå gott. Men visst kan jag spara väldigt mycket av lönen.

Hu mycket lever ni på?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det varierar så otroligt mycket. I Sverige kan jag leva ett par månader på att storhandla en gång, billiga nöjen som filmer, café och träning med vänner, samt lite eller ingen shopping.
I Grekland går jag gärna på restaurang varje kväll i flera månader, dricker gott vin och shoppar klänningar och högklackade skor för 200-300 EUR styck. På kvällarna blir det för det mesta utgång med ofta dyra drinknotor (för i Grekland bjuder man andra också).

Det jag inte förstår är hur jag lyckas med att sköta jobbet även då jag är Grekland.

M sa...

Yep, lever på 7500.. Det går, men vi är också två som delar på allt.

Unknown sa...

Lameilleuse: ha ha, ja det finns ju en anledning till att jag inte nämnde resekontot. Tror vi är rätt lika på den här punkten:)

Malin: Samma här. Vi delar på all hyra, mat etc. Sen står jag för sällanköpsvaror.

Unknown sa...

Lägenheter hamnar väl på 5500 efter ränteavdrag, mat ca 3500 i månaden, bredband och tv går 500 och mobilen nästan 500 till. Låter som jag kommer upp i ca 10.000... Resten är lätt att använda på fallskärmshoppning :)

Anonym sa...

Jag blir nästan lite förvånad när jag gör en snabb cirka-räkning och kommer på att med hyra+lån+räkningar+mat är det nog omkring 5000 spänn. Undrar om jag glömt något...

Catarina Elg sa...

Jag är 40 och jag levde på mindre än 7500 tills för ett år sedan då jag köpte en lägenhet för 1,5 miljoner. Det som jag lägger pengarna på förutom lägenheten är resor.

Anonym sa...

Med en inkomst på nästan 7200 kr så får jag se till att klara mig på det. :-)