onsdag, april 04, 2007

Dag 7: måndag 19 mars

Den här dage hade vi tänkt åka till muren men ändrade oss på morgonen. Vad skulle vi där och göra? Vi har ju redan sett muren ett flertal gånger. Istället bestämde vi oss för att åka till Sommarpalatset som mamma aldrig besökt och som är en av mina stora favoriter. Tyvärr var det lite dåligt väder, men det brydde inte vi oss om. Sommarpalatset var ändå fantastiskt. Till min lycka hade tempelområdet restaurerats så vi bestämde oss för att gå ända upp där buddhan ska finnas. Visst ser dte inte högt ut? Optisk villa. Jag dog nästan. I två dagar efteråt hade jag träningsverk i benen, och vi ska inte ens gå in på svindeln. Men vackert var det. Särskilt trapporna upp. Fantastiskt. Vi stannade där hela förmiddagen.

Vid lunch tog vi en taxi till tunnelbanan och åkte sen vidare till Chongwenmen där vi åt gott på favvorestauranten och drack gott kaffe.

På eftermiddagen åkte vi till favvodvdaffären som jag hade några dagar innan jag åkte. Jag skickar alltid en lista några dagar innan jag åker dit, och så fixar de så att allt finns där när jag kommer. Som vanligt råkade jag fastna i rätt många timmar och köpte så klart mer än jag tänkt mig. Det finns ju alltid nya kinesiska filmer, och jag blir alltmer fäst.

På kvällen åt vi vid järnvägsstationen. Som vanligt blev det alldeles för mycket mat, men sådant är livet.

Inga kommentarer: