söndag, januari 22, 2006

Tisdag 10 januari

På tisdagen vaknade vi utvilade vid åttatiden på morgonen. Vi gick ut och köpte oss frukost på gatan som vi smaskade i oss på hotellrummet. Efter det hoppade vi in i en taxi som förde oss till Baiyun Guan, ett daoisttempel i västra Beijing. Baiyun Guan är rätt stort och jag blir litet förvånad över att inte fler turister hittar dit. Vi blev som vanligt attackerade utanför av rökelseförsäljare som ville sälja rökelser för skambud. En vanlig grej är att de lägger till en nolla. Rökelser man ska betala en femma för kostar plötsligt femtio kronor. Jag totalvägrade köpa för skambud, och tanten vi handlade av blev riktigt sur när hon insåg att vi inte tänkte betala mer än kineserna, så till slut gav hon sig.

Väl inne på Baiyun Guan var det stillsamt, vackert och mysigt. Templet har fortfarande många aktiva munkar som promenerar runt på området. Andra besökare är människor som kommit dit för att be, så det känns lite dumt ibland att slita upp kameran. Mne ett par väldigt vackra bilder fick jag i a f.

Vi tog sedan en promenad som för vanliga människor skulle ta sisådär 20 minuter, men för oss tog nästan två - tre timmar. Vi gick mot Grand view garden, men passerade otroligt intressant områden som vi var tvungna att passa på att besöka, t.ex. det muslimska området i Beijing.

Grand view garden är en fantastiskt vacker trädgård som anlades på 80-talet för en filmatisering. I den får man verkligen en känsla av hur fantastiska alla trädgårdar måste ha varit förr. Om ni har tid över ska ni definitivt besöka den när ni är i Beijing.

När vi var klara med Grand view hade det hunnit bli kväll så vi åt middag i området, tog en långpromenad hem där jag råkade shoppa både det ena och det andra innan vi somnade vid midnatt.

Inga kommentarer: