fredag, mars 23, 2007

I'm hooooooooome

Nu är jag hemma! har inte blivit nåt bloggande då internet inte funkade, men nu har jag massor att berätta!

Tänkte börja med en årets:

Årets:
Bästa park: Står mellan Ditan och Taoranting. Ditan för att altaret var ödsligt, tyst och coolt att se. Taoranting för all aktivitet.
Sevärdhet: Sommarpalatset. Jag och mamma gick uppför alla trapporna och det var så coolt, så coolt.
Shoppingställe: Xinjiekou, without a doubt. Jag har köpt så mycket snyggt.
Trend: Alla mobilsmycken. Jag blev kär.
Shopping: Mina grymt heta stövlar. Lovely.
Chock: Jäklar vad många ni är som läser (tydligen). Ni var MÅNGA som kom fram och jag hade aldrig kunnat tänka mig att så många använder min shoppingguide. KUL!
Restaurang: Så många. Favoriterna låg vid järnvägsstationen.

Ska lägga upp massor av bilder och berätta mer senare, men i dag har jag fullt upp med jobb. Kom hem och hade så löjligt många mejl. 1300 mejl. Dock var sisådär 1000 av dem spam, men ändå. Har än så länge tackat nej till Strix att hjälpa dem med ett program om Beijing (jag gör inte gratisuppdrag längre, inte en chans), jobbat undan allt jag missat under semestern och läst hatmejl (ha ha).

Jag förstår mig inte på hatmejlen jag får. De känns så... tama. De har ingen verklighetsförankring. Ofta innehåller de detta:
1. Något om att jag är fet. Jag är inte fet. Inte ens lite. Ska ni gå på mitt utseende borde ni skriva nåt om min hemska pubbehy eller mina fula fötter.
2. Att jag är avundsjuk på andra bloggare. Ärligt talat finns det nog ingen bloggare jag är avis på. Inte vad jag kan komma på i alla fall. Jag är avis på rätt få människor. Den enda jag kan komma på just nu att jag är avundsjuk på är Lauren Graham. Shit vad hon alltid ser classy ut.
3. Att jag är en nobody. Ja, om man definierar en nobody efter kändisskap är jag nog det. Men jag vill inte bli kändis. Jag vill inte jobba inom media. Jag trivs i resebranschen och vill stanna där.

Huh, nu ska jag ta en treo och försöka sova lite. Har feber och mår rätt kasst. Hörs snart igen!

10 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Välkommen tillbaka. Det ska bli kul att höra mer!

Anonym sa...

Välkommen hem! Längtar att läsa mera!

Anonym sa...

Välkommen hem! Jättenyfiken på dina reseskildringar.. och shoppingfynd framför allt! :)

Anna sa...

Hej, har precis hittat din blogg och läser med intresse. Jag och min familj ska resa till Kina (bland annat Peking) i sommar så det känns som både nytta och nöje att läsa här!

Klokt att du säger nej till att jobba gratis för Strix - det vore annorlunda om de själva inte tjänade på sina program, men så är det ju inte. Och du, bry dig inte om hatmailen (eller dumskallemailen som de hellre borde kallas)! Det är bara folk som inte kan få nog med uppmärksamhet, låt dem inte få din energi. Du gör nånting superbra här ju!

amanda sa...

VÄLKOMMEN HEM!

Anonym sa...

Välkommen hem! Hittade hit för bara ett par dar sen, sökte efter Beijing-info och ramlade över din blogg. Har inte behövt leta på nått annat ställe än, har nämligen inte kommit igenom alla bra tipps du har här. Jag ska göra min första resa till Kina i juli, så tack för alla tipps och råd!
/Mia N

deeped sa...

Började undra...

Unknown sa...

Tack allihopa!

Anna: I'm right with you. Jag kan göra grejer gratis för företag som inte har råd med nåt annat, men det blir bara löjligt när så pass lönsamma företag vill ha gratis konsulttjänster.

Angående sura mejl, nej jag tar inte åt mig ett smack. Skrattar bara åt det. Är nog ganska härdad sedan tiden då jag arbetade som redaktör.

M sa...

Välkommen hem! Åhh, Sommarpalatset är härligt! Gick också ändå upp (i 40 graders värme ska tillläggas) och det var tungt, men verkligen värt det!

Pumita sa...

Välkommen tillbaka! Är det "post travel depression" som har slagit till? Hur som helst, när du har hämtat dig, ser jag fram emot att höra mer om din resa!