måndag, mars 05, 2007

Nyhetsbrev från Kinaportalen

Kinaportalen är en suverän sida för dig som är intresserad av Kina (särskilt om du ska studera där).

I dagens nyhetsbrev fanns en riktigt bra del om att söka visum. jag är ouppfostrad och snor den:) Sorry, David, jag hoppas att du får lite besökare i utbyte!

Hur söker man visum till Kina?
Innan avfärd till Kina måste visumpapperen vara i ordning. Visumansökan kan göras på två platser i Sverige: på den kinesiska ambassaden i Stockholm och på konsulatet iGöteborg. Om du bor långt ifrån Stockholm eller Göteborg är det möjligt att skicka in en visum ansökan via post tillsammans med ditt pass. Innan du går till ambassaden för att söka visum, se till att du har ett pass med minst sex månaders ytterligare giltighet samt två blanka sidor i passet reserverade för visumet till Kina.

Det finns många slags visum för resors olika ändamål, för att få information omvilket visum som är bäst för dig, vänd dig till Kinesiska konsulatet eller Kinesiska ambassaden i Sverige. Turist visum eller L-visum är det mest utfärdade visumet till Kina och är till för dig som vill resa som turist i Kina. Detta visum kan utfärdas för att gälla upp till 90 dagar.

Viseringen tar normalt cirka en vecka. Men har du bråttom att få ditt visum är det möjligt att beställa express service mot en tillkommande kostnad. Om du planerar att resa runt det kinesiska nyåret så tänk på att det tar lång tid att få visumet färdigt.

Om du vill veta mer om visum till Kina och få uppdaterad information om priser, ansöknings processen med mera, rekommenderas ett besök till följande webbsidor:

Kinesiska konsulatet i Göteborg ( http://www.chinaconsulate.se/ )
Kinesiska ambassaden i Stockholm ( http://www.chinaembassy.se )
Kinesiska utrikesdepartementet (http://www.fmprc.gov.cn/eng/ljzg/3647/3648/t18417.htm )
Hong Kongs immigrationsmyndighet ( http://www.info.gov.hk/immd/ )

1 kommentar:

Anonym sa...

Här är det lite om nyhter vad som händer i kina http://radio86.se/
MVH Bengt