torsdag, april 19, 2007

Kinesisk mat


Mmmmm... I like. Riktig kinesisk mat är allt annat än den svenska kinamaten. Ovan ser ni en kötträtt, en kycklingrätt med nötter, inlagd gurka och ris. Klicka på bilden så får ni se hur delicious det är.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillade också maten där men K tyckte ju den var alltför tung och flottig. Då det gäller Pekinganka kan jag bara hålla med honom dock.. konstigt att jag tyckte det var både torrt och fett på samma gång! Inte min grej.. och det var helt klart dyraste måltiden på finaste restaurangen på hela resan! En besvikelse.

Anonym sa...

Ser smarrigt ut! Det är ungefär som alla svenskar som tror att tzatsiki och moussaka är äkta grekisk mat... när den äkta grekiska maten faktiskt i huvudsak består av mycket grönsaker, bönor, linser och kött i olika kombinationer tillredda med olivolja.

Anonym sa...

Dropp dropp droppar ur min mun!

Anonym sa...

Maten är nästan halva nöjet med en Beijingresa. Kul om man är flera som äter tillsammans så man får smaka på flera rätter.

Pumita sa...

På vilket sätt är den äkta kinesiska maten annorlunda? Du kanske har skrivit om det förut, men det har jag i sånt fall glömt.

Unknown sa...

Ellinor: Hmm, det här med anka är svårt. Kan vara så gott och så äckligt.

L: För att inte prata om fisk! Det verkar ibland som om alla missar all smarrig fisk i grekland.

Anne: I know!

Helena: Håller med!

Puman: Oj, så många grejer. Ska splat ett par grejer.
1. Sötma: riktig kinesisk mat är nästan aldrig söt.
2. Riktig kinesisk mat är stark. Favoritingredienserna i Pekings mat är ingefära, chili och vitlök. Det har de allt - kryddstarkt med andra ord.
3. Friterat är väldigt ovanligt. Finns bara friterad biff.
5. I Kina äter man mycket grönsaker, och ofta bara grönbsaker, d.v.s. vegetariska rätter är populärt. Det ser man sällan gär.

Pumita sa...

Åh, nu blev jag hungrig! Gillar stark veggie mat och det friterade eller sliskigt söta hoppar jag gärna över.