onsdag, juni 21, 2006

Himmelens tempel

Det stora tornet på Himmelens Tempel - Hall of Prayer for Good Harvest är nu färdigrenoverat. Färgerna är, tja - fantastiska... Vi kanske tycker att de kan vara väl grälla, men de var så här klara på den tiden de var nya, har man kommit fram till. Och det ser faktiskt väldigt häftigt ut med de starka färgerna.

I maj påbörjade man renoveringen av Echo Wall så den delen är stängd och öppnar inte förrän i september. Men hela anläggningen är fantastiskt vacker och parken är underbar att ströva omkring i. Folklivet finns överallt - den här parken är ingen högtidlig relik utan används verkligen nästan som ett vardagsrum av trångbodda kineser. Det pågår alla möjliga aktiviteter i parken, från tai chi till matcher med fjäderbollar och gemensamma operalektioner.

Jag rekommenderar att man strosar igenom Long Corridor ( jo det finns en här också) som löper mot den östra porten. Här sitter massor av kineser i skuggan och spelar spel, instrument, rastar sina fåglar mm.

Tyvärr har det börja komma en del försäljare hit också - av klockor, parasoller mm. Jag tycker inte att man ska köpa av dem. Flera kineser jag har pratat med, tycker att det är skamligt att det ska vara så mycket kommers på deras kulturella minnesmärken och vill ha bort det.

Text och bild: Åse P

Ulrikas kommentar: Vilka fantastiska bilder!
Kan berätta att Åse skrivit en urbra artikel om att åka tåg i Kina på BP. Den publicera spå lördag, så håll ögonen öppna!

Inga kommentarer: