tisdag, juni 13, 2006

Norra utgången


Jag kan inte minnas om jag publicerat denna bild tidigare, som Bengt Göran tagit vid Förbjudna stadens norra utgång.

Det är i alla fall en av mina favoritbilder för det finns inget i bilden som antyder att det är 2006. Det hade lika bra kunnat visa Beijing för flera hundra år sen (fast då får man ju glömma för några sekunder att det är ett FOTO).

Bild och dess Copyright: Bengt Göran Åback

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att man förstör Förbjudna Staden med den hårda restaureringen? När vi var där i april såg det på flera ställen ut som nybyggda kulisser och luktade målarfärg överallt. ..Historiens vingslag hade tystnat...
/Myran

Unknown sa...

Myran: Jag tycker att det är bra att man restaurerar och därmed hjälper till att bevara stället. Ser man på Konfucius tempel som var mer eller mindre helt förfallet tills för någon månad sedan så sätter jag bara positivt omdöme.

Dock kan man ifrågasätta om restaureringen verkligen är korrekt. Var vekrligen vissa ställen så blodröda?

Men så länge man gör det korrekt är jag helt för det.

Unknown sa...

Och visst kan jag hålla med dig om att sevärdheter är mycket mer romantiska när de är förfallna, men om man ska kunna tyda målningarna om 100 år så måste de restaureras. Annars förfaller ju allt och blir därmed förstört för all framtid.

Anonym sa...

Ja förmodligen kan man sin sak och vet hur man restaurerar, så förhoppningsvis är målarpytsarna borta nästa gång jag kommer dit!
Men nu kändes allt väldigt högblankt rött och nytt.
/Myran