tisdag, juni 27, 2006

Flygtips södra Kina

Om ni ska åka till södra Kina så vill jag tipsa om det sjukt billiga Tiger Airways om ni ska åka vidare inom Asien. Hong Kong (macau) - Singapore kostar runt 300 kr. Billigt!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du som har sån koll på Beijing, jag ska dit en vecka i höst och undrar vilket som är det smidigaste sättet att skaffa visum på och hur lång tid det brukar ta?
/Hanna

Unknown sa...

Det beror på var du bor? Bor du i Göteborg eller Stockholm är det helt klart smidigast att gå till ambassaden.

Anonym sa...

Jag bor i Blekinge vilket försvårar det hela med att gå till ambassaden en del... Tid och pengar du vet. Då återstår det bara att skicka upp passet med uppgifter eller?

Unknown sa...

Ja, då rekommenderar jag dig att skicka det!

Att skicka det till konsultatet i Göteborg är dock effektivt. Tar ungefär en vecka!

Johan sa...

Ett annat smidigt sätt som jag har använt mig av ett par gånger är att åka till Hong Kong först och sedan ta tåget eller flyget upp till Peking. I Hong Kong kan man mycket kvickt skaffa sig t.ex 6 månaders visum (F, short time study and business visa) utan andra papper än pass och två foton. På nästan alla andra ställen behöver man ytterligare dokumentation för detta (t.ex vid kinesiska ambassaderna i Sverige, Singapore, Thailand etc).

Det är givetvis bäst att kolla direkt innan man åker eftersom dessa saker ändrar sig ibland. Detta är en link till den agentur som jag gått till ett par gånger: Japan Travel Agency

Jag skulle rekommendera att ni ringer upp dem innan ni lämnar Sverige för att få bekräftat att ni kan få det visum ni vill ha. Ni kommer bli förvånad vad enkelt och snabbt det är väl på plats.

Om man vill spara in några slantar så kan det vara värt att ta tunnelbanan till gränsen och gå över till Shenzhen. Där kostar tåget något mindre till Peking. Tåget från Hong Kong brukar enligt min erfarenhet ha färre passagerare.

Unknown sa...

Johan: Nja, smidigt är det väl knappast om man bara ska vara i Beijing en vecka. Först flyg till Hong Kong, sedan tåg till Beijing (vilket tar 24 timmar) och där fixa visum.

Nej det hade jag aldrig gjort. Kanske om jag skulle stanna länge men inte för bara en vecka.

Dessutom måste man då ta direktflyg till Hong Kong, i o m att inga flygbolag tillåter passagerare ens gå ombord om de inte har kinesiskt visum om de ska flyga till Peking.

Nej, för dyrt och krångligt för en vecka.

Unknown sa...

Ska tillägga att om man planerar att stanna länge är det ett asbra tips! Då hade jag lätt gjort det! Men för sju dagar är det lite för mkt jobb.

Anonym sa...

Tack så mycket för tipsen, nu ska jag styra upp det snarast möjligt!