onsdag, oktober 18, 2006

Svårt att ta sig runt?

Är det svårt att ta sig runt i Beijing?

Definitivt inte! Du har fem val:

1. Promenera. Välj när detta ska ske, avstånden är långa. Att promenera längs ringvägarna är astråkiga, men en promenad genom ett hutongområde är fantastiskt.
2. Cykel. Snabbt, enkelt och billigt att hyra. OBS! Var lite försiktig på stora vägar. är det första gången i Beijing så håll dig till mindre vägar.
3. Buss. Jag gillar inte buss alls men många älskar det. 1 kr kostar det. Inga skyltar och inget tal på engelska, så lätt att åka vilse.
4. Tunnelbana. I love. 3 kr. Pedagogiskt och smidigt. Lätt bästa transportmedlet i ett trafiktätt Beijing.
5. Taxi. Billigt! 10 kr för de första tre kilometerna, därefter 1-2 kr per kilometer. Prisvärt och skönt om man t.ex. ska till Sommarpalatset. Be alltid om taxameter. Se till så chauffören fäller ner den lilla skylten där det står "for hire" så taxametern slås på, annrs, slå ner den själv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rätt - tunnelbana är definitivt det klart bästa sättet att ta sig runt i stan! Pensionärerna i vår lilla grupp vågade dock inte åka (!) förrän vi övertygade dem om hur supersmidigt det var trots all trängsel.. då tog de sig en tur och var mäkta stolta över det efteråt!

Anonym sa...

Jag föredrar att åka med taxi. Men tunnelbanan är ett bra alternativ vid tider då långa köer kan uppstå.

Buss har jag aldrig provat i Beijing, bara i mindre Kinesiska städer.