torsdag, oktober 19, 2006

Update om spottlagen

I april (tror det var april) infördes en lag angående spottande i Kina. Många västlänningar tycker att det är äckligt då kineser spottar väldigt mycket, och för att göra landet rumsrent inför OS 2008 införde man en lag om att man inte fick spotta på gatan. Om man ändå gjorde det skulle man straffas med böter. Istället delades små påsar ut som kineserna skulle spotta i. Jag höll på att spy. Visst, det är kanske lite äckligt med spottande, men spottpåsar?! Ahhh..

Tänk er en morgon, lite småtrött, ni väntar på bussen. Lite lätt illamående efter morgonkaffet. Framför er står en rätt attraktiv kvinna. Tycker ni. Tills hon tar fram sin spottpåse och börjar harkla. Ni ser hur loskorna sjunker in i påsen. Väl på bussen fortsätter hon. Som en billig spottkopp. AHHHHHHH vad äckligt.

Jag har haft lite ångest för det där men i går kom en kompis hem och berättade att lagen inte följs för fem öre. Till och med poliser hade spottat framför henne. Tack.

Jag känner mig lugnad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den lagen följs inte av någon verkar det som, såg inte en enda spottpåse under de veckor jag var där. Däremot såg jag folk som gladeligen spottade runtomkring sig. ;)

Unknown sa...

Ha ha, jag är ganska lättad faktiskt. Alltså spottpåsar. Fy vad läskigt.

Anonym sa...

Faktiskt. Jätteäckligt.