söndag, april 23, 2006

Fisk

När man ska äta fisk på restaurant i Beijing så är det inte alls som här hemma.

1. Det är inte alltför ovanligt att de håvar upp fisken ur ett akvarium.
2. Har du tur kan du alltså välja vilken fisk du vill ha.
3. Glöm det där med portionsbitar. Fisken serveras hel och rykande.
4. En populär maträtt är kanderad fisk och kanderad potatis. Jepp, kanderad, d.v.s. doppad i smält socker. Yuck.

2 kommentarer:

Johan sa...

Ett vanligt trick är att att man blir visad en fin fisk, och sedan blir den bytt mot ett inte alltför levande exemplar i köket. Peking är nog inte värdens bästa stad när det gäller att äta fisk. Jag äter aldrig fisk på en restaurang som inte är känd för sina fiskrätter (och det finns det iof ganska många av).

Inte för att jag har mått dåligt, utan för att fisken helt enkelt inte smakat särskilt bra. Man kan dölja mycket med kryddor, men det finns även gränser för det. Bättre att pröva det i någon kuststad om inte vet och har tillfälle att åka.
Dalien kanske.

Unknown sa...

Jag gillar inte heller Beijings fisk, tycker inte det är god kryddning över huvud taget.

ha ha, hade ingen aning om dne där utbytningsgrejen! där ser man:)