måndag, september 18, 2006

Chengde - En lite längre utflykt


Om du ska stanna länge i Beijing så kan du göra en utflykt till staden Chengde. Jag har drömt om att åka dit i flera år, men tiden räcker aldrig till. Det är en liten stad, som ska ha ett fantastiskt Sommarpalats. Personer som åkt dit lovordar det och menar att det känns lite som Kina var för 100 år sedan, kanske såsom Beijing såg ut förr.

Det går att ta tåget dit från Beijing och tågsträckan är känd för att vara väldigt vacker. Bland annat får man se Muren från tågfönstret.

Förutom Sommarpalatset finns det massor av andra välbevarade tempel att se. De flesta är byggda under 1700-talet då staden hade sin höjdpunkt.

Känner ni inte igen namnet beror det på att det tidigare kallades Rehe eller Jehol. Det är mest känt för att Cixi och övriga kejsarfamiljen gömde sig här på slutet av 1800-talet. Till skillnad mot de andra två sommarpalatsen i Beijing, så har detta aldrig länsats. Det är med andra ord oerhört välbevarat och välkänt för sin skönhet. På grund av dess 25 mil till centrala Beijing hittar få turister dit. Staden är slumrande med sina 700 000 invånare, men dess historiska arv är definitivt väl värt ett besök.

Här är några bilder från Chengde:
Chengde1
Chengde2
Chengde3

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrika! Älskar din blogg.. ska till Peking i januari. Såg att du har varit där just då och undrar därmed om det är hemskt kallt där då (som många säger) eller om det är OK?

Mvh:Sophie

Unknown sa...

Det beror på när du åker i januari. Början eller slutet? Vid nyårsskiftet är det riktigt, riktigt kallt, men sen blir det bättre. Det positiva är att det brukar vara varm sol och ganska oblåsigt. Vid 10:e januari blir det rätt skönt och man kan ibland skippa mössan.

Jag har åkt dit flera gånger i januari och gillar det! OM du har en tjock jacka och mössa så är det helt okej! Visst är det askallt 0- 5 grader men samtidigt ganska skönt. Till skillnad mot om man åker på sommaren så är man aldrig trött av värmen och det är aldrig köer nånstans, i och med att det inte är ngåra andra turister där.

Lämna förresten gärna e-post nästa gång. Jag har annars som princip att aldrig posta anonyma kommentarer för att de ofta är ganska knäppa.

ha det bra!