torsdag, september 14, 2006

Hjälp mig välja!

På söndag är det val och jag har panik. Jag har fortfarande inte bestämt mig. Moddarnas plötsliga socialdemokratiska framtoning förvirrar mig och politiken hamnar i bakgrunden för att man bara fokuserar på skandaler!

Hjälp mig välja! Det här är mina åsikter, vilket parti passar jag in i?

Skatt:
Alltså jag har inga problem med att betala skatt. En dag kanske jag får kicken/blir sjuk eller annat tråkigt och då vill jag ha hjälp.

A-kassa:
Tycker att den är bra som den är. Vill varken ha höjning eller sänkning.

Satsning på kunskapssverige - fler akademiker:
Stödjer inte det alls. Med tanke på hur många akademiker som är arbetslösa i dag tycker jag att det är idiotiskt att låta fler ta dyra lån för att bli arbetslösa. Först måste vi ta hand om dem som redan finns!

Privatisering:
I och med att jag endast går till privat sjukvård så måste jag ju säga att jag stödjer den. Dock vill jag att den ska fortsätta vara under statlig regi.

Föräldrapenningen:
Familjer ska själva få välja.

Invandrare:
Hallå, jag reser ju hela tiden, klart jag gillar mångkultur! Satsa mer på att invandrare ska komma in i samhället, och motarbeta segregation!

Kriminalitet:
Ja, klart den ska minska! Satsa på poliser, men framför allt på barn! Utöka socialtjänsten och ge skolorna mer pengar .

Skola:
Skolan är det viktigaste som finns!

Arbete:
Jag är inget fan av arbetsförmedlingen. Mer pengar till småföretagare så att de har råd att anställa fler! Det tror jag kommer att gangna staten i längden.

Försvaret:
Ser ingen anledning till att frösvaret skulle behöva mer pengar.

Något jag glömt? Vad tror ni? Var hamnar jag?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Oj du Ulrika. Du har väldigt splittrade politiska åsikter. Men vem har inte det? Du hamnar ju i båda blocken tycker jag. Du får väl dela upp åsikterna i två olika block och sen prioritera de du tycker är viktigast. Själv skulle jag be dig rösta i vänsterblocket, men det är ju för att jag själv gör det :)

M sa...

Socialdemokraterna så klart!

Gunnar Spindelkrok sa...

Det skulle glädja mig mycket om Du röstade på Alliansen, framförallt Folkpartiet Liberalerna, men även andra partier går bra. I Ditt förespråkande för företagsamhet och ovilja inför arbetsförmedlingen anar jag en liberal ådra.

Om sossarna vinner kommer Thomas Bodström att fortsätta införa lagar om övervakning av datatrafik. Det är allvarligt nog att det redan finns, men om de vinner blir det än mer så.

aspungen sa...

eller miljöpartiet?

du hamnar ju i båda blocken, precis som malin säger, men ändå mest i vänsterblocket skulle jag gissa.

om jag ska säga nåt då för egen egoistisk del säger jag vänsterblocket. de vill iaf inte akut försämra för såna som mig. och såna som mig räknas antagligen till de fattigare i landet.

Anonym sa...

Ja håller med, vänsterblocket är nog närmast, men det är inte så lätt att vara opartisk. :)

Anonym sa...

Ja du har rätt splittrade åsikter, men som jag ser det finns det bara ett enigt och gemensamt regeringsalternativ. Det kan väl ingen ha missat om man tittat på partidebatterna? Jag säger Allians för Sverige!

Nina sa...

Mer allians än rött tror jag. Centern kanske?

Anonym sa...

MILJÖN! Alla de andra punkterna saknar betydelse om vi inte har en jord att leva på. Så det finns inget annat alternativ än miljöpartiet :)

Hej förresten, jag heter Annika och har börjat läsa din blogg varje dag, jag hittade den eftersom jag ska åka till Kina om drygt en vecka. Det kändes bara som om jag borde presentera mig och inte bara snoka omkring här. Jag har skrivit ut alla dina Kina-artiklar från Backpacking - guld värt!

Lyrans Noblesser sa...

Japp dina åsikter i konkreta frågor är splittrade. För mig handlar alla val om huruvida jag tycker att solidaritet med de som har minst är viktigare än personlig frihet åt ett fåtal.

amanda sa...

Jag tycker du verkar väldigt splittrad. Men som malin sa, ta det du tycker är viktigast av de punkterna du tog upp, och gå därefter. Jag tyckte det var mest högeråsikter där, kanske 60/40. Men så är jag kanske färgad också :P