söndag, september 24, 2006

Kan något få mig att flytta?

För ett tag sedan frågade nån mig vad som hade kunnat få mig att flytta från Sverige. Inget, sa jag. Jag gillar Sverige.

men jo, sedan en vecka tillbaka finns det faktiskt en sak: Sverigedemokraterna. Jag fattar inte hur det jävla skitpartiet kunnat få så många röster. Finns det så många dumma människor i Sverige?

Jag blir så klart upprörd över deras dolda rasism (ja, i mina ögon är de rasister, vad ni än säger). Mne vad jag blir riktigt jävla förbannad på är deras homofobi. Jag är så trött på diskussionen om homosexuella ska få adoptera. Varför skulle de inte få det? Och argumentet "Jamen det är för barnens skull, de kan ju bli mobbade" är så urbota korkad.

Jaha, men ska vi även förbjuda tjocka, fula, människor med glasögon och fattiga att få barn? Ska vi sterilisera dem? För hur många barn mobbas inte för att de ses som ovanstående. Jag menar, synfel går ju faktiskt i arv! Ska vi tillåta dem att avla barn och sedan riskera dem för mobbning?

idioter.

3 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Hâller verkligen med dig!
Jag kommer definitivt aldrig att flytta tillbaka till Skâne igen. Visserligen är jag helsvensk och heterosexuell, men jag kan inte leva med en sâdan trângsynthet (och det är inget nytt, det har alltid varit sâhär, men nu har invandrarna blivit fler och bildar grupper och slâr tillbaka istället för att ta stryk, bâde bildligt och bokstavligt talat)
Det hänger lite ihop med det du skriver om i inlägget nedan om din studerande kompis - en sak är RÄTT och allt annat är konstigt. Ingen ska avvika, komma och tro att den är nâgot osv...
I Lund är dock mentaliteten lite öppnare, tack och lov.

aspungen sa...

tja, själv tror jag det hänger ihop med hårda besparingar och ökade klyftor. folk vänder sig mot invandrare i stället för mot dem som suger ut dem. samma sak med sexism och homofobi... man riktar inte kraften dit den ska riktas.

Anonym sa...

Håller med dig till 100%. Förstår mig inte på vad som hänt i Skåne, som jag alltid upplevt som så tolerant och öppensinnat... Men det beror kanske på vilka människor man omger sig med?
Står inte ut med SD och deras urbota, korkade, ologiska argument. Det sorgliga är ju folk inte fattar bättre och de facto röstar på dem. Som om det någonsin kommer att bli bättre med dem vid makten. Suck.