söndag, september 03, 2006

Märkeskläder

Fick frågan om märkeskläder (d.v.s. äkta) är billigare i Kina. Generellt så skulle jag säga nej. Det kostar ju inte mindre att skeppa en Gucciväska som gjorts i Italien till Kina än till Sverige.

Men vissa grejer kan kosta mindre. På Song Dand An Plaza på Wangfuijing är det rätt bra priser på gymnastikskor. På Xidan Market (bottenplan) är det rätt bra priser på väskor. Det enda priset jag har färskt i minnet var en ryggsäck jag såg som var av märket Adidias. En vanlig 30-liters ryggsäck, kostade 140 kr, och det är ju billigare än Sverige.

Har ni några andra exempel?

5 kommentarer:

Nina sa...

Jag tycker precis som du. Äkta märkeskläder är inte billigare i Kina. Marginellt i så fall. Just sportskor var kanske lite billigare men generellt så tycker inte jag heller det. Kinesiska märken och små designshoppar dock... billigt och mumsigt!

Unknown sa...

Vad glad jag är att du skriver detta!

Jag har nämligen fått så otroligt många mejl och kommentarer på senaste om att jag ljuger om mina klädinköp i Kina. Många tror tydligen att det inte finns kinesiska märken och designers utan att allt är kopior.

Jag gillar ju att köpa kinesiska kläder och nu blev jag glad att någon kunde bekräfta att det är sant!:)

Nina sa...

Sjukt! Vi hade inte med oss en enda kopia hem från Beijing. Allt var kinesisk design. Förutom lite arabiska prylar från marknaden i Xian. Hur skoj är det förresten med kopior när alla kinesiska fantastiska krerationer finns att köpa för en bråkdel av priset?

Anonym sa...

Converse var lite billigare i kina! hittade en affär i Xi'an som hade ganska sjysst sortiment!

Anonym sa...

Jag håller också med, märkeskläder är inte speciellt mkt billigare. Nike och Adidas kanske 20%. Men de små shopparna med kinesiska kläder är helt underbara. Synd bara att det inte alltid finns tillräckligt stora storlekar.

Däremot tycker jag det kan vara svårt att veta när de säger att det är äkta på vissa marknaden. Men jag antar att det bara är kopier.