måndag, september 04, 2006

Senblogg

Usch vad sen jag är i dag, men det har sin anledning. Efter jobbet smet jag in i en hudvårdsbutik för att köpa rengöringsgel till ansiktet. Stod och småpratade med expediten och plötsligt började hon prata om kinesiska produkter. Jag blev givetvis väldigt intresserad och det visade sig att hon rest en hel del till Beijing och testat väldigt mycket. Här var hennes tips på vad man kan köpa och vad man inte ska köpa i Kina:

Ansiktskräm: Köp! Gärna någon med lugnande örter.
Ansiktsmask: Köp inte! Tydligen funkar den inte på vår hy.
Hårprodukter: Ett big no no. Asiatiskt hår skiljer sig från vårt skandinaviska och vi kan förstöra håret om vi använder kinesiska produkter.
Smink: Köp, men tänk på att underhudskrämer ofta är fetare än våra.
Kroppslotion: Köp!

Vet inte om detta stämmer men hon verkade insatt.

Efter det mötte jag upp Gustav i Lund och bjöd honom på en mexikansk restaurang. Världens mysigaste och enormt bra service. Jag dricksade 35 % och Gustav var mycket nöjd. Gustav jobbar som diskare på helgen och brukar berätta att folk ger enormt lite dricks. Jag minns när jag jobbade som servitris och jag hade varit en slav en hel kväll och fått sisådär 5 kr i dricks. Då kändes man sig verkligen nere. Så dricks är jag noga med.

I Kina är det ju fortfarande olagligt med dricks även om fler och fler släpper efter. Ett par gånger har det varit helt omöjligt, men oftast blir de glada för ett par kronor. Med tanke på vilken bra service man alltid får i Beijing så vill man ju ge något extra.

Oh well, nu ska jag mysa i soffan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hmmm men för mitt hår o hud måste det ju funka. det ska bli spännande att testa!! :)

Anonym sa...

Haha, behöver väl inte säga att jag känner igen mig i hela dricksfrågan.. :p

Unknown sa...

Virvla: ja för dig lär det ju funka perfa!

Ellinor: Ha ha, tänkte faktiskt på dig!:)

Fattar inte hur folk kan snåla så när de dricksar servitriser. Det är ju så man ser till at få bästs ervice i framtiden:)