lördag, mars 04, 2006

Prostitution i Beijing

Jag får en del mejl från killar som oroar sig för prostitutionen i Beijing. Oftast har de precis besökt någon charterort i Thailand och har blivit rätt illa till mods av att hela tiden tas för potentiell sexköpare.

I Beijing finns prostitution men inte alls i den utsträckning som i Thailand. Thailand är ju ett enormt korrumperat land där prostitutionen drivs av maffian som ofta är i samråd med polisen som mutas.

I Kina är det förbjudet med prostitution och hårda straff gäller. Som i alla andra länder lägger väl inte polisen så värst mycket krut på det men man kan ändå se att det är betydligt mindre än på många andra ställen i Asien.

Jag tänker inte skriva var de finns, då jag inte på något vis vill tipsa om prostitution.

Jag avråder alltid från sexköp och man ska vara varse om att Kina är ett hårt reglerat land. De senaste åren har ett flertal västerlänningar blivit lurade att de ska få köpa sex. När de sedan följt med till kvinnans rum har hennes "bröder" suttit där och tvingat av sexköparen hela hans reskonto under hot. När detta hänt går det knappt att polisanmäla. För det första är sexhandel förbjudet och sexköparen riskerar hörda straff, och för det andra så har du inga rättigheten i Kina om det sker någonting medan du gör något olagligt.

Kör du rattfull och krockar kvittar det om allt var den andres fel, i o m att du hade alkohol i kroppen får du straffet. Samma gäller om du köper sex, händer något, så är ändå allt ditt fel.

Inga kommentarer: