tisdag, mars 28, 2006

Sidenmarknaden

Fick ett önskemål om att jag skulle skriva lite mer om Sidenmarknaden så här kommer det:

Sidenmarknaden var förr en utomhusmarknad men flyttades in i ett stort varuhus mars 2005. Sidenmarknaden är vekrligen som gjord för turister. Här finns alla kopior, det är ganska lättprutat och försäljarna är hemskt duktiga på engelska.

Så tar du dig dit:
Tunnelbana till Yonganli

Utbud:
Kopior, kopior, kopior. Sidenmarknaden har 4-5 våningar (minns inte helt säkert) och varje våning har en egen genre. Det finns pärlor, konst, kläder, skor, elektronik, siden - ja allt du kan önska dig.

Vad kan man handla?:
På första våningen säljs jeans. Bra kvalité. Kostar ca 60-80 kr
Juicydress. Kostar ca 100 kr.
Adidaströjor. Ríktigt bra kvalité. Ca 50 kr.
Det alla söker: Canada Goose. Beroende på fabrik, antal turister och kvalité kostar det allt från 120-300 kr. Det är bara att pruta på rejält.
Satsa på billig elektronik. Ipodkopia kostar ett par hundralappar.
Skor. Sneakers är riktigt billiga. Kostar runt en femtiolapp.
Koftor av cashmere. Hivetvis inte riktig cashmere men oj så mysiga, lena och ljuvliga att ha på sig. Kostar ca 50-60 kr om du är duktig på att pruta.
På kinarestauranter har ni säkert sett långsmala tavlor som hänger på väggarna med såna här bilder. Oftast är de fyra stycken och varje tavla symboliserar en årstid. de brukar vara ca 1,20 X 30 cm. Dessa går att köpa på Sidenmarknaden och de är så himla fina! Kostar ca 60-75 kronor för fyra stycken.


Vad ska jag inte handla?
Pärlor är billigare och av bättre kvalité på Hongqiao.
Converse och Pumaskor är billigare på Hongqiao.
Handväskor i skinn. Hongqiao har roligare och större utbud. Annars är det ett tips att titta i småbutiker om du inte vill ha kopior.
Ska du handla DVD-filmer ska du handla det i mini-Sidenmarknaden som ligger under jord, ingång från Sidenmarknaden och tunnelbanan. Förmodligen bästa kvalitén i Beijing.

Inga kommentarer: