söndag, juli 09, 2006

Förkyld

Har varit lite förkyld hela veckan, men idag slogs jag ut totalt. Vaknade och kände mig döende. Börjat bli bättre under dagen dock men känns fortfarande konstigt i huvudet. Yuck.

Jag behöver verkligen en ny resväska och försöker hitta någon som kan passa. Problemet är att många nya väskor är så tunga! Jag måste ha en väldigt lätt då jag är drottning av övervikt. Rekordet är 53 kilo när jag åkte från Beijing (max var 20 kilo). Tänk om jag någon gång hade fått betala övervikten? Då hade jag blivit ruinerad.

Har ni något tips på väldigt lätt resväska så skriv!

Stör mig så fruktansvärt mycket på att jag inte köpte en likadan som Gustav köpte. Den är enorm och väger cirka... två kilo. Köpt i Beijing så klart! För 120 kr. Varför varför varför. Ibland är man snåldum.

Förresten, jag har glömt berätta: 31 juli blir jag vuxen! Min provanställning går ut och jag blir fast anställd.
Nu saknas bara min fina divansoffa som jag beställde för sex veckor sen så är livet perfekt:)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis i förskott till vuxenlivet! :) Kanske hamnar jag där någon dag jag med.

Anonym sa...

Grattis till den fasta anställningen!

Unknown sa...

Malin: tack!
mitt vuxenliv var helt oväntat:) jag hade inte sökt något jobb utan chefen kontaktade mig direkt. Jag gick från jäkligt fattig student till vanlig svensson på två timmar:)
Jag tror på dig!

Carmen: Tack! jag är så himla, himla glad!
Arbetsmarknaden känns så himla osäker idag så jag är verkligen överlycklig för att jag har ett jobb jag verkligen gillar:)

Anonym sa...

Grattis till tryggheten på jobbet! :)

Första gången jag besöker din blogg. Vad jag förstår arbetar du som redaktör inom resebranschen?

Unknown sa...

Anonym: tack så hemskt mycket!

Jepp, det stämmer! Jag jobbar på en koncern som heter Travellab, och mest jobbar jag med en sida som heter backpacking.se (tipstips är att det finns jättebra artiklar om du gillar att resa). Sen jobbar jag även med travelstart.se och luftgrop.com. På travelstart bloggar jag bland annat.
Så vill du ha restips i framtiden så hojta bara till!:)

Unknown sa...

Dock ska jag tillägga att jag absolut inte är en glammig Ebba von Sydow-redaktör.
Jag är ju mer företagsredaktör än tidningsredaktör. Men det är otroligt, otroligt roligt jobb!

Anonym sa...

Grattis Ulrika!! Jag blev precis fast anställd på företaget jag jobbar på med, men utan löneförhöjning (vilket jag tycker suger faktiskt). Sen tycker jag du ska kolla in en dykväska/ryggsäck med hjul (typ som den som syns ganska långt ner på den här sidan http://www.aqua-sport.se/butiken/kampanj.htm) eftersom de ofta är starka och lätta för att klara tung utrustning! Ska köpa en sån själv innan jag drar till Australien igen!

Unknown sa...

Christer: tack! ja, det känns himla bra, särskilt som det var minchef som själv tyckte att jag skulle ha lite bättre lön. Inte mig emot!:)

Jag har faktiskt precis köpt en ny, dry ryggsäck med hjul, så det får vänta. Just nu måste jag ha en ryggsäck till mina charterresor (i love charter):)

Me sa...

Välkommen till vuxenvärlden. Borde inte jobbet innebära en del resande också?

Cliff Hanger sa...

53 kilo är inte illa pinkat, men jag tror nog att min syrra är drotningen av övervikt. När hon flög hem från Hawaii hade hon 70 kilos övervikt (på bagaget alltså, inte på kroppen), däribland en mountainbike...

Unknown sa...

Japanese: Jepp, jag funderar på Sydafrika i höst. Kan bli coolt. Har du varit där?

Cliffhanger: damn it! jag har en konkurrent!
Mne jag måste fråga: vad hade hon som kunde väga 70 kilo?:) förutom mountainbike då:)

Anonym sa...

30kg var maxvikten när jag åkte med Air China. Gissa om jag var nervös när vågen visade 63kg. Som tur var klarade jag mig, annars hade jag varit pank resten av året. ;)

Unknown sa...

Nicklas: fan också, jag har ju flera konkurrenter!
Vad köpte du för att nå den nätta summan?
Boven för mig var skor.

Anonym sa...

Jag köpte allt möjligt, när jag väl har börjat handla så har jag svårt att sluta.

150 dvd filmer och nästan 100 cd skivor vägde ju en hel del också. Jag var inte smart nog att enbart ta med mig skivorna hem, fodralen följde med dom också. ;)

Jag hade planerat att skicka hem några paket, men det fanns inte riktigt någon tid till det. Därför blev det två stora väskor som var fyllda till bristningsgränsen istället.

Me sa...

Nej, Sydafrika har jag inte varit i ännu. Låter intressant.