måndag, juli 31, 2006

Bästa guiden om Beijing!


Alla som läser den här bloggen vet att jag alltid är på jakt efter den perfekta reseguiden om Beijing. Well, I'm getting closer!

Ramlade in på Reseskafferiet och hittade en guide om Beijing ganska snabbt. Det som skiljer sig mellan Reseskafferiet och andra sidor är att Reseskafferiets är filmer!

Jag hade inga höga förväntningar, trodde faktiskt att det skulle vara en vanlig, sjåpig film. Men icke sa nicke! När jag satte på dvd:n insåg jag att förutom filmen finns även en "extra" där vanlig guideinfo går att läsas, t.ex. om Beijing klimat, utflykter etc. Hur bra som helst!

I filmen besöker man bland annat Förbjudna staden, Wangfujing, Shichahai, på koncert med kinesiskt hårdrocksband, till en park en tidig morgon, går på massage, gamla Sidenmarknaden, Himmelska fridens torg, Badaling, Panjiayuan, kinesisk opera, Tiantan m.m. Programledare är Megan McCornick som är min absoluta favorit och som gör reseprogram på Discovery Travel.

Jag tror att det bästa med guiden är att den berättar mycket historia. Jag orkar aldrig läsa historiedelen i guideböcker då jag tycker att den är rätt träig, men filmen sammanfattar det viktigaste och är otroligt intressant.

OBS! Förvänta dig inte att det är en film fylld av småtips som bara filmen kan ge, utan det här är en basic film. Dock tror jag att alla kan uppskatta den. Även om man som jag redan varit där så är det roligt att titta på och minnas.

Filmen kostade 199 kr och var värd vartenda öre! Jag hade problem med att beställa men de var jättetrevliga och jag fick mejla in adressuppgifter. Jag beställde filmen på fredag kväll och på måndagen låg den på hallgolvet.

Jag är jätteimponerad och kommer att köpa fler guider genom dem!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tips Ulrika! Har en grym DVD om dykning på Stora Barriärrevet som också var klart över förväntningarna!

Blev iaf så inspirerad av att du skrev om Megan McC så jag letade upp Globetrekker på nätet, och döm av min förvåning när man numera kan kolla in deras program via nätet!

Skrev såklart ihop en artikel om det här: http://www.travelaid.se/2006/07/31/se-suverana-globetrekker-gratis-pa-natet/

Jessica sa...

Tack Ulrika för tipset!

Synd att du bor i Lund och jag i Stockholm, annars hade jag dykt upp på söndag morgon med frukostkorg och laddad inför dvd´n!

Tack för att du la upp en länk till min sida och tipset om statistiken, det gick otroligt smidig och snabbt!
Det verkar redan som om flera har hittat till min blogg.

//Jessica

Unknown sa...

Christer: Oj, vad kul! Så du gilalr cokså Megan?:)

Jessica: ja, den var verkligen himla bra!