tisdag, juli 11, 2006

Rött


Jag har kommit på att rött gör alla bilder coolare och snyggare. Se bilden ovan. hade det det inte varit för att den röda flaggan bryter kinesiska muren hade jag förmodligen inte gillat bilden lika mycket.

Jag gillar berg. Jag vet att det låter lite märkligt, den där korta meningen, men jag gör verkligen det. Jag är uppvuxen på skånsk landsbygd. Jag växte upp med raps, sockerbetor, plana landskap och vallmo. När jag tänker på byn där jag växer upp är denna bild ganska talande:


För mig blir det som en annan planet när jag ser bergiga landskap. När jag förrförra sommaren åkte tåg mellan Rom och Neapel kunde jag inte sluta stirra ut genom fönstret. Samma sak händer på väg till Kinesiska muren. Från staden ser man bergen torna upp. Men det är inte förrän på motorvägen som jag blir stum av förtjusning. När jag åker längs med de små vägarna inser jag att de är karga och egentligen inte speciellt vackra. Men jag gillar ändå berg. Kanske har berg samma betydelse för mig som människor som aldrig bott vid hav?

1 kommentar:

Cliff Hanger sa...

Alltid rött - alltid rätt, som en av Imperiets låtar heter.