söndag, juli 30, 2006

Ställen jag ska besöka

Fick önskemål av Jessica att jag ska skriva lite mer om ställena jag har på min lista över ställen jag ska besöka. Det är rätt svårt i och med att vissa är helt nya, och därför har jag ju inte koll på alla ställen. Mne jag ska försöka! Tar tre i taget så det inte blir alltför långdraget.

Skoaffären vid Ritans norra port:
Det här är ett tips jag fått av Annika, som jag inte hann besöka förra året. Jag älskar skor och är alltid på jakt efter snygga skor. Ritan Park ligger norr om Sidenmarknaden, tar 5-10 minuter att gå dit.

Ritan Office building:
Också ett tips jag fått av Annika som jag inte hunnit kolla upp. Fick även tips om stälet av en ung kinesiska senast jag var där. Den unga kinesiskan sa att det är äkta märkesvaror som är här, men som har defekter och därför inte fått skeppas ut - en outlet med andra ord. Jag är dock lite tveksam. Jag är rätt kritisk till att plagg ska vara äkta varor i Beijing. Annika tipsade dock om att det är väldigt bra kvalité, ofta bättre kvalité än på de vanliga marknaderna. Värt att kolla in. Ska hålla lite högre priser, men det är det ju helt klart värt om grejerna är bra.

Yabaloo:
Yabaloo kallas även ryska marknaden och ligger i samma område. Har bara varit där en gång snabbt så jag kan inte säga så mycket om den. Tänkte dock ta en lite längre runda den här gången. Poppis bland många resenärer.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Strålande Ulrika!
Tack för den ovärdeliga informationen om de olika ställena, förstår att du inte varit på alla men att du av nån anledning vill ta dig dit. Så det är precis vad jag önskat. Tack tack tack!

Jag har flera av dessa på min lista också, har dessutom skrivit ut kartor över delar av staden för att pricka in vartefter. Jag får bättre översikt och kan planera dagarna och transporter.

Om du någonsin ska till Bangkok eller Chiang Mai i Thailand så rekommenderar jag starkt Nancy Chandlers map of... Helt fantastisk karta och häfte som jag inte kan vara utan när jag är där. Precis de personliga tipsen som man vil åt.

Undrar hur du kollar statistiken på din sida? Jag la in bloggtoppen men har inte fått den att fungera... Det är väl skit bakom spakarna kan jag tänka mig. *ler

Unknown sa...

Vad bra att du gillade infon:)

Jag använder susnets räknare: www.susnet.se/tjanster

Jessica sa...

Tackar, ska kolla det!