söndag, juli 30, 2006

Semester på olika vis.

Den här sommaren, tack vare bloggarna, har jag börjat förstå att dagens unga rika tydligen tillbrigar en stor del av sin sommar i Sverige. Först är det Båstad och sedan är det Visby, där man hänger med exakt samma människor som man träffar resten av året på Stureplan.

Det här är totalt obegripligt för mig. Om man nu är så tät som man vill frambringa (att leka vattenkrig med champagne är ju ett bevis på ett ganska desperat behov att visa att man är en rich bitch) varför åka varje sommar till samma ställe i Sverige?

Inget illa mot Sverige, men hade jag varit tät, hade jag passat på att se världen. Tänk er själv att man har råd att göra vad man vill, varför begränsa sig till Sverige?

Är det en rädsla för att man inte har samma status utanför Sveriges gränser? Att man är en nobody utanför Stureplan och följer med dit det flyttar sig över sommaren? Eller har de helt enkelt inte pengar? Eller är det samma grej som med Kanarieöarna? Precis som många familjer återkommer till Kanarieöarna år efter år? För att det helt enkelt är lätt och man är van vid det.

Om någon fattar får de gärna förklara.

Inga kommentarer: