tisdag, augusti 01, 2006

Ställen jag ska besöka 3

Dazhalan
Dazhalan skrev jag lite om i tidigare inlägg. Det är ett område som ligger precis söder om Qianmen och som länge varit Beijings livligaste arbetarområde. I dag rivs mer och mer och området drar till sig många fattiga och tiggare. De flesta som utsätts för ficktjuvar, utsätts här.
Dazhalan har dock enormt bra shopping. I de här kvarteren shoppar jag mycket, särskilt jackor.
Många av mina läsare gillar området.

Carrefour
Fick tipset om Carrefour av Rolf på Euroo China. Han jämförde det med Åhlens och berättade att där finns allt. Ska tydligen vara en hit om man är trött på att pruta.

Duang hua men night market
Har sett massor av bilder på backpacking från den här marknaden. Här står dock inte shoppingen i centrum, utan att man kan äta de berömda insekterna. Jag ska lätt dit och prova. tyvärr vet jag inte var det ligger. Någon som vet?

6 kommentarer:

Anonym sa...

På Carrefour utgör man dessutom själv en turistattraktion. Många kineser går dit för att titta på västerlänningar och vad de köper. Sist jag var där och handlade, följdes jag runt affären av nyfikna kineser som starrbligade på allt jag lade ner i vagnen.

Vi skulle grilla och jag blev jätteglad när jag hittade potatis att baka. Deras miner när den där underliga människan köper upp all potatis (14 stycken) som låg framme i affären...

Unknown sa...

Ha ha, känner igen det där från vissa minimarkets:)

Har du ätit kanderad potatis någon gång i Beijing? Huh, vad det är äckligt. Tre stackars potatisar och en liter smält socker.

Jessica sa...

Kanonbra Ulrika!

Jag är ute efter jackor och kommer definetivt försöka mig på Dazhalan!
Carrefour får nog också ett besök om jag hinner och passerar.

Om jag törs eller inte äta insekter, det återstår att se... :) I så fall måste jag ta foto eller filma så att det finns bildbevis! *skrattar Annars blir man väl inte trodd?!

//Jessica

Unknown sa...

Jessica: KLart du ska testa insekter! Det måste man ju göra!

ha ha, och ta foto, ingen komemr att to dig:)

Anonym sa...

Natt-matmarknaden ligger precis i norra änden av gågatan Wangfujing, direkt till vänster efter "bilgatan" där Wangfujing "möter" trafiken..... går du till höger istället har du Taiwan Hotel efter 100 meter...

Unknown sa...

Hej Anders! och tack för tipset!

En annan läsare berättade dte igår och jag vet ju vilken det är! jag har ju varit där hur många gånger som helst. Ibland är man förvirrad:)