söndag, juli 09, 2006

Lamatemplet


Bilden ovan visar det vackra Lamatemplet, min mammas favorit i Beijing. Jag vet inte varför men när jag tittar på bilder av det så får jag nästan en meditativ känsla. Jag tycker att det ser så otroligt lugnt ut. Kanske beror det på att jag faktiskt lyckades ta en bild utan en enda turist? Dock ska man ha i åtanke att de flesta turisterna på många sevärdheter faktiskt inte är utlänningar, många är kineser! Sen har jag hört ryktas om att många är japaner, men jag är ledsen, jag kan inte se skillnad på kineser och japaner. Jag kan i o f s höra skillnad på språket, men jag är alldeles för okoncentrerad för att lyssna på folk.
Men visst är det vackert?

Jag har faktiskt bestämt mig för att följa Åses råd som jag fick för ett tag sen. Skulle boka min sedvanliga januarisemester till Beijing, men tänkte "Nej, nu är det banne mig dags för något nytt"! Så det blir en vårresa, med värme, blommor och lite fler turister. Och tyvärr lite högre priser. Men det tänker jag unna mig! Jag får dra in på något annat istället (jag behöver ju faktiskt inte köpa extra stor latte på espresso house fem dagar i veckan, nej just det).

Hade jag fått välja så hade jag gärna tagit med Virvla. Jag tror att hon och jag hade kunnat ha fantastiskt kul i Beijing!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Första gången jag besöker din blogg :)

Vad jag förstår är du redaktör inom resebranschen?

Unknown sa...

Jepp, det stämmer:) kan du möjligtvis har skrivit i inlägget under också? Har i a f skrivit om vilka sidor jag jobbar med där!

Anonym sa...

woohoo ja vi åker till Peking!!!

fast vi börjar med en shoppingtur i sthlm tycker jag ;)

snart ska jag ta tag i min resa, börja läsa lite reseböcker osv. torr jag kommer vara 3 dagar i Peking, jag kommer fråga ihjäl mig om vad jag ska göra se och så...hehe

Unknown sa...

Vad är det för resa du ska på? Långresa?

Anonym sa...

Så kul att du tänker åka när det är grönt i Beijing!

Själv åker jag den här gången över jul, så då får jag se "ditt" vinter-Beijing istället. Det ska bli intressant att se skillnaden.

Unknown sa...

Åse:Förbered dig på kyla! Det kommer vara jättekallt! Gardera dig med långkalsonger!

Anonym sa...

www.rosabussarna.se välj japan resan

transsibiriska, mongoliet, kina, korea och japan, allt på ungefär fem veckor...

Anonym sa...

Jag var i Beijing under början av mars, vilket kanske kändes något tidigt. Det gröna hade inte hunnit komma fram ännu, vilket var lite synd. April verkar vara en perfekt månad att åka.

Men nu är det bara ca 2 månader kvar tills jag åker igen, då ska det väl vara lite grönare i naturen! ;)

Unknown sa...

Virvla: Gud vad coolt! Den hade jag också velat åka på! Vad kostar den?

Nicklas: Det låter som en bra idé!

Du borde ta över den här bloggen ju:)

Anonym sa...

den kostar 35000 torr jag det var, ring Anders o fråga om det finns platser kvar, jag åker 25 september ;)