måndag, februari 27, 2006

London

Jag har en fråga om London (ja, jag utnyttjar min blogg till annat än Kina).

Om man ska åka dit, vad har ni för tips på boende? Vilka områden ska man bo i alternativt undvika att bo i? Några tips eller varningar angående hotell?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrika.

När jag bodde i London bodde jag på det här hotellet: http://www.camelot-house.co.uk/ och på samma gata fanns det säkert 10 liknande mindre hotell.( och många andra hotell i närheten) Ett tips är sikta in sig på tunnelbanestationen Edgware Rd eller på tåg/tunnelbanestationen Paddington. Gångavstånd till den kända shoppinggatan Oxford St, Madame Toussouds vaxmusem, big ben, london eye. m.m. Ett tips är verkligen att upptäcka underbara London med hjälp av fötterna (och med fördel även en karta till hjälp) Innan vi bestämde oss för Camelot House gick vi runt och frågade lite. Det går att pressa priserna precis som i tex Asien, men givetvis inte lika mycket. Det verkar även finnas bra alternativ på billigt boende i London på http://www.ryanairhotels.com/.

Ha det!
Mvh/ Emil Forss

Unknown sa...

Tack Emil! har tänkt dra med mig pojkvännen till sommarn, så jag behöver alla tips jag kan få!

Thérèse sa...

Vill inte verka otrevlig eller så men skippa London och åk till Paris i stället. MYCKET FINARE och trevligare på alla sätt och vis. Jag har tips på flera underbara charmiga små hotell som t.ex Regyns Montmartre vid Place Abbesses i dom underbara Montmartre-kvarteren. Då får du och pojkvännen en riktigt romantisk semester. Engelska funkar numera ganska bra i Paris och Frankrike om det skulle vara språket som gör att ni tvekar men det tror jag inte;)

Anonym sa...

Det låter som en riktigt bra idé. London är en otrolig stad, helt klart!

/Emil

Anonym sa...

Det låter som en riktigt bra idé. London är en otrolig stad, helt klart!

/Emil

Unknown sa...

Therese: Jag har varit jättemycket i paris och det är därför jag vill åka någon annanstans. Är Madrid romantiskt på våren?

Thérèse sa...

Madrid är fint iallfall inne i centrum , men utkanterna är på många ställen tråkiga förorter. Så finns en del mysiga ställen utanfrö stan som man faktiskt hinner med på en dagsutflykt som t.ex Aranjuez (Madrids Versaille) Toledo (gammal historisk stad) El Escorial (gammalt slott i bergen nordväst om stan) Segovia (norrut här finns en välbevarad romersk akvedukt och slottet Disney använt som förebild till sina slott). Annars är Madrid kanske trevligast att äta goda tapas och gå på museum i finns en del kända som t.ex konstmuseet Prado.Gillar man uteliv är det staden som aldrig sover, det lär finnas madridbor som partar från fredagkväll till söndag morgon. När discon och sånt stänger öppnar morgondiscon och morgonbarer. Jag tror inte att shoppingen går upp mot London och Paris men det finns en del. Söndags marknaden Rastro är kul. Men det är ju inte Beijing-priser. Stan är inte så romantiskt som Paris. Jag har inte varit så mycket i Barcelona men jag tror det är finare än Madrid även om Madrid är mysigt. Om ni inte kan spanska ta med en parlör för här är folk riktigt kassa på engelska. Madrid är fruktansvärt varmt sommartid men tycker man inte att det gör något så kan man gärna åka då