lördag, maj 27, 2006

Min elaka sida

Jag satt och tänkte på elaka sidor hos mig själv igår. En sak som jag och en kompis gör som är ganska elakt är vårt hånande av stureplan.se.
Det vi gör är att vi en gång i veckan skickar veckans motsägelse till varandra. En har jag skrivit om här. (jag fick faktiskt svar kort därefter av Alex Schulman som höll med om att det var lite motsägelsefullt, ha ha).
Denna veckas motsägelse var en artikel om en Stureplansbrutta som de skrivit om. De målar upp henne som oerhört posh, uppvuxen i finaste stadsdelen i Stockholm och av oerhört fina anor. Enda grejen är att jag vet vem hennes pappa är och hur han skaffat sina pengar. Porr. Han är en av dem som gjorde stora pengar på 80- och 90-talet genom att importera våldsporr vilket Tyskland var långt före oss med. Det är alltså hennes fina anor.
Jag tänker inte skriva vem hon är, då hon inte ska få lida för vad hennes pappa gjort när hon var liten. Men visst är det roligt vad fina anor kan betyda?

3 kommentarer:

Thérèse sa...

Fast större delen av överklassen är överklass just för att dom har en anfader som gjort något mindre trevligt någon gång i tiden. Någon som har krigat , plundrat , skövlat och våldtagit så bra att kungen dubbat honom till en fin titel och gett hon ett fint gods och en riklig belöning.

Unknown sa...

Säkerligen, men jag tycker ändå att det är roligt:)
Precis som du skrev så är det ju en klubb för inbördes beundran.

Stephan F. Ekbergh sa...

ha ha ha. Underbart inlägg. Pengar har ju en förmåga att bli finare ju längre dom får ligga. Tack och lov vet vi inte var folk får dom ifrån.