torsdag, maj 25, 2006

Wu ji


Jag och Gustav köpte med oss hem en hel del kinesisk film senast vi var i Beijing. En film vi köpte var Wu ji. Jag läser men Gustav tittar på den så ibland höjer jag huvudet och ser en glimt. Wu ji verkade vara en storfilm då varenda buss hade en stor reklamannons om att det kommit på dvd.

Vi fattar ingenting. Filmen är otroligt snygg... men helt obegriplig. Den känns som en blandning mellan Sagan om ringen, X-men och Indiana Jones.

Någon annan som sett den?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Wu Ji är känd under namnet The Promise utanför Kina. Den är gjord av Chen Kaige, som kanske anses vara Kinas främsta regissör, strax efter Zhang Yimou.

Filmen är baserad på en gammal populär Kinesisk novell (wuxia), vilket gör att handlingen ibland kan kännas rätt rörig.

Det här är den dyraste Kinesiska produktionen någonsin. Den har dock inte fått någon vidare kritik utanför Kinas fastland, i Hong Kong skrattades den ut under premiären. Detta trots att Cecilia Cheung och Nicholas Tse är två enormt populära skådespelare i Hong Kong.

I övriga roller ser vi den populära Sydkoreanska skådespelaren Jang Dong-kun och Japanen Hiroyuki Sanada, som spelade mot Tom Cruise i Den Sista Samurajen.

Personligen så tycker jag att det är en riktigt bra film, om man bortser från den hemska "buffelscenen" i början av filmen. Det är synd att den har fått så pass dålig kritik.

Unknown sa...

Nicklas: Usch vad dum jag känner mig nu som sågade den, men jag fattade inte särskilt mycket och slutade faktiskt titta efter buggelscenen:)

Jag misstänkte att den var väldigt påkostad, då den är oerhört vacker, vilket jag skrev tidigare.

Jag får helt enkelt ta mig i kragen och se hela och säga vad jag tycker sen:)

Anonym sa...

Min svenska kompis förstod inte heller någonting när vi såg den i Kina.

Fastän jag förstår språket så uppfattar jag filmen som rörig. Var tvungen att se den 2 ggr innan alla pusselbitarna föll på plats.

Det är en bra och otroligt vacker film om man hänger med i handlingen.

A

Unknown sa...

A: jag tänkte se den idag igen, så förhppningsvis faller bitarna på plats då:)