onsdag, maj 31, 2006

Tillbaka.

Nu kommer jag tillbaka.

Jag vill först och främst lugna er med att ingen varit taskig mot mig här på bloggen. Eller jo, det är i o f s folk med jämna mellanrum men jag tar inte åt mig för fem öre. Bloggmobbare är losers.

Det är en i min närhet som har blivit sjuk och jag är enormt dålig på att hantera det. Jag har aldrig förr varit med om att någon jag bryr mig om fått en dödlig sjukdom och det blev en stor chock. Och ja, jag vet att det är död är naturligt, men det betyder inte att jag kan acceptera det på någon timme, jag funkar inte så.

Update annars:
* Jag har blivit opponerad på och det var himla skönt. Läraren var mycket positiv till min uppsats och uttryckte att den var väldigt journalistisk (vet inte om jag ska ta det positivt eller negativt när det handlar om en uppsats på universitetet).
* Jag och Gustav impulshandlade en soffa idag på Seating Concept. Det blev den här i ljusare tyg. Jag skyller på försäljaren som var abnormt trevlig. Jag förstod inte riktigt vad som hände förrän jag stod utanför med ett kvitto i handen.
* På grund av alla opponeringar går jag i skolan 10-16 varje dag och får jobba lååångt in på nätterna.
* Jag har köpt en väldigt märklig bok om Kina från 1977. Själva boken är rätt intressant, men bildtexterna är otroligt märkliga. Exempel: "Här springer små gulingbarn på fälten". Fick man skriva så -77?

Tack för allt! Jag är snart tillbaka med Beijingtips!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att ha dig tillbaka även om det var väldigt tråkigt att höra om anledningen till din frånvaro. Klart att det är svårt att bara acceptera något så orättvist som att en oskyldig människa drabbas av något sådant. Både du och din vän (eller släkting) ska ta den tid ni behöver och inte jäkta er fram till någon sorts normaltillvaro i tron att ni inte "får" vara förtvivlade - det tar den tid det tar. Kram till dig!

Gunnar Spindelkrok sa...

Jag är också glad över att Du har återhämtat dig, även efter en så hemsk nyhet. Själv vet jag inte om jag skulle ha en sådan mental styrka.

Jag åker till Kina snart hursomhelst, så jag hoppas på än fler tips här :)!. Ska finkamma bloggen på olika saker man kan göra och platser att besöka.

Cliff Hanger sa...

Apropå "gulingbarn": Jag läste nyligen dikten "Asfalt" av Artur Lundkvist (kurslitteratur). Där liknas asfalten vid en "svart slav" och i världsstäderna har den "negerlukt". Fast den skrevs 1932.

Unknown sa...

mango: ha ha, jo jag känner till Lundqvists resböcker, en heter ju "Negerlandet" och ja... är minst sagt färgad av sin tid:) En annan han skrivit handlar om Kuba och den är så fruktansvärt erotiserande:)

Anonym sa...

Hej!
mitt namn är ann-sofie. behöver lite hjälp...kommer att åka till bejing i slutet av augusti med en vän. Jag spenderade hela hösten 2005 i bejing o åkte då tre gånger till muren o vandrade mellan jinshanling o simati, fick då skjuts av en vän. Frågan är nu hur jag enklast tar mig upp till jinshanlig eller simatí (då bilisten inte är tillgänglig längre) vill ju gärna visa min vän denna fantastiska bit av muren!
tacksam för svar!!
ann-sofie, annso_82@hotmail.com