torsdag, maj 11, 2006

Åses favoriter!

sevärdhet: de små sidogårdarna i förbjudna staden
park: Beihai och Jingshan, den lilla parken precis norr om förbjudna staden
shopping: Sunny Gold street market borta vid Lido Holiday Inn, där även Tom's DVD-shop ligger. Liten och behändig marknad som ändå har det mesta.
restaurant:Xi He Ya Ju i Ritan-parken. Det är ett gammalt palatas med två underbara innnergårdar att sitta på - och supergod mat såklart. Deras sesamfriteradebiffstrimlor är så goda! Inte så himla dyrt heller.
promenad: längs med stränderna av Houhai i Shichahai
område: Dazhalan söder om förbjudna staden. Genuint folkliv i små hutonggränder -ett område som troligen kommer att rivas snart
köp: dvd-filmer,väskor, skor, kläder, tyger, ja allt!
maträtt: gong bao ji ding - strimlad kyckling med chili och jordnötter. För att denär och god och för att den finns på alla restauranger. Lär man sig säga den på kinesiska kan man alltid få mat, vart man än hamnar.
dagsutflykt: Long Qing XIA ca 8 mil norr om Beijing. En otroligt vacker flodravin med höga gröna berg runt, där man åker med båt. Man tar sig dit upp genom att åka en rulltrappa inuti en gul drake! En annorlunda utflykt som verkligen rekommenderas. (Jag kan ge mer info om nån är intresserad.)
del av muren: Simatai! En bit att åka men väl vårt turen om man vill ha en mergenuin upplevelse av muren. Härifrån kan man också göra en vandring på muren, ca 12km till Jinshanling.

Inga kommentarer: