fredag, augusti 11, 2006

Helg

Jag älskar fredagar. Det är så nice att veta att man har hela helgen framför sig och att man är så mysigt trött.

Efter att ha hämtat cheeseburgaren och blivit lite flinad åt (det är tre 25-åriga killar som jobbar där) styrde jag mina steg mot Konsum. Det blev läsk, mazariner och glass. Har sett tre avsnitt Gilmore Girls på raken halvliggande i soffan. Sweeeet!

När jag var yngre tyckte jag jämt synd om mamma som satt ensam hemma på fredagar trots att hon alltid sa att det var av ren vilja. Nu förstår jag henne till fullo. Gud vad skönt det är att vara ensam hemma.

En kompis ringde mig i dag och frågade hur jag kände inför flygresan. "Jotack, som vanligt" svarade jag. Jag har alltid varit löjligt flygrädd även om det börjar bli lite bättre nu. Men jag känner mig aldrig lugn i små skruttplan - jag vill ha feta jets med 300 passagerare. De gungar mindre. "Men det här med terroristerna, har inte det freakat ut dig"? Bra fråga. Nej, faktiskt inte. Jag är (kanske korkat) inte rädd för att en terrorist ska smita ombord och spränga mig och andra passagerar över medelhavet. Hur stor är risken att det händer? Den måste ju vara minimal? Eller? Så många flygplan har väl inte sprängts av terrorister?

I så fall är jag räddare för att planet helt enkelt ska krascha. Att motorn dör. Och ja, jag vet att det finns en större risk att man dör i trafiken, men då är jag i alla fall på marken. Vad ska man göra om ett plan kraschar? Eh, hjälp?

Sen var det väl inte helt genomtänkt av mig att bli total-besatt av Lost. Nu är jag ju till och med rädd för att överleva en krasch.

Oh well, back to Gilmore girls!

6 kommentarer:

Jessica sa...

Oh vilken rolig kommentar om LOST! *asg
Jag är också såld på den serien och längtar så tills den kör igång igen. Har du koll på när?

Gillmore girls är också en favorit men håller aldrig koll på när den går. Är nog i verkstan då tror jag eller så krockar det men nåt annat.

Ha det gott och ett leende på tre pizzakillar kan man bjuda på eller hur?

Thérèse sa...

En fråga som inte alls har med det du skrivit att göra. På spanska kinarestauranger finns ofta en rätt som heter "Myror som klättrar upp i ett träd" (Hormigas suben un arbol) Jag har aldrig hört tals om det varken i Sverige eller Kina. Känner du till vad det är? Förresten får du gärna skriva lite om mat , det var ett tag sen.

Jessica sa...

Lägger mig i då jag älskar utmaningar om att hitta lösningen på Internet.

Kan det vara nåt sånt här:?

http://www.yutopian.com/cooking/veg/AUT.html

eller detta...

http://chinesefood.about.com/library/bltrivia46.htm

http://chinesefood.about.com/od/pork/r/antsclimbtrees.htm

Lycka till med matlagningen!

//Jessica

Unknown sa...

Jessica: Jag tror attd en kör i gång igen i oktober, men jag är inte säker.

Visst är den fantastiskt bra! I love it.

Therese: Jo, det har du rätt i. Mat it is!

Myror som klättrar upp i ett träd? Jo, faktiskt känner jag igen det. Var på en restaurang, tror det var sechuan, där de hade sådana namn på all mat, d.v.s kaniner hoppar över åkern etc. Är det myror i maten eller endast ett namn?

Thérèse sa...

Jag vet inte vad det är men jag har svårt att tänka mig att det är myror i maten här. I Kina kanske det funkar men inte i Spanien. Troligen endast ett namn , jag får fråga när jag beställer kinamat nästa gång

Thérèse sa...

Googlade lite och hitade svaret
“Ant Climbing a Tree” translated into light noodles, pork slithers, ginger and fine broccoli with garlic.