onsdag, augusti 02, 2006

Ställen jag ska besöka 4

Xidan
Xidan är verkligen ett av mina favoritområden. En av anledningarna är att man kan välja prisnivå. Det finns otroligt billiga marknadsgränder, billiga varuhus, och lite dyrare fina varuhus. Området är väldigt poppis bland kineser, och inte särskilt poppis bland turister ännu. Här brukar jag främst köpa klockor, kläder och skor. Sen är det inte fy och skam att ta en manikyr för 30 spänn heller i Xidan Market.

Hongqiao
Pärlmarknaden. här köper man guvetvis pärlor. Fast jag måste säga att jag föredrar gamla Hongqiao som ligger precis bredvid och inte är lika turistigt. Dock mycket, mycket mindre. Här kan man även köpa väldigt fina pashminasjalar och billiga skor.

Panjiayuan
Panjiayuan är en helgmarknad, och framför allt loppmarknad med en del antikviteter. Jag besökte den för ett par år sedan, men gillade den inte speciellt. Nu berättade dock Ylva att många vanliga föräsljare letat sig dit som dessutom kan erbjuda bättre priser. Låter bra. Jag sticker dit.

1 kommentar:

Jessica sa...

Vad bra att få veta att det är en helgmarknad. Jag har nämligen beställt min flygbiljett så att jag kommer dit på en fredag och åker hem en måndag eftersom jag vet att vissa bra marknader bara är öppna på helgen.
Jag har alltså två helger på mig. Reka första helgen sen köra stenhårt nästa! *ler
Fler tips om helgmarknader vore kanon!

Tackar!