söndag, augusti 13, 2006

Pekingopera

Många skriver och frågar hur Pekingopera är. I dag är Pekingopera nästan en smältdegel av lite av varje. Lite opera, lite akrobatik etc. Jag är inte den bästa när det gäller att ge tips om Pekingopera. Jag gillar det inte helt enkelt. Jag får ont i huvudet av allt skrik (usch vad otaktiskt och elakt sagt det var). Men i mina öron är det verkligen skrik, jag är ganska okultiverad.

Men ni som varit på någon bra Pekingopera får gärna tipsa nedan i kommentarerna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Faktum är att kineser i själva verket avskyr Pekingopera, men efter kommunisternas kampanj 1956-63, som gick under namnet "en god revolutionär är kastrat" och genom denna massiva propagandakampanj blev det kinesiska folket fullständigt hjärntvättat och började därefter frekventera olika operainrättningar för att bevisa sin revolutionära glöd!

Anonym sa...

Pekingopera ingick naturligtvis i vår resa med men efter en lång varm dag med utflykter så HADE jag redan huvudvärk och det där gjorde det ju inte bättre om man säger så.. Så vi smet faktiskt efter 10 minuter eller så - och behövde inte ångra oss av allt döma på de andras recension efteråt!

Anonym sa...

Jag var på Pekingopera i Beijing och det var jättefestligt. Gillar verkligen den kaotiska musiken med cymbaler, skrik och allt. Kul!

Ha det gott.

Hälsningar!