tisdag, augusti 22, 2006

Hemma!

Nu är jag äntligen hemma! Ja, äntligen är väl värt att lägga till. 01.30 hämtade bussen oss på hotellet inatt. Vi hade inte sovit en blund sedan nio i går morse. Väl på flygplatsen tog det två timmar att checka in och 5.15 lyfte planet. Konstigt nog var det mellanlandning på Arlanda så vi var inte hemma förrän 13.00. Jag sov tre timmar på planet så tanken är att jag inte ska sova något under dagen. Jag är verkligen ingen tupplursmänniska. Då är jag vaken hela natten.

Semestern var fantastisk! Jag och Gustav har verkligen vilat upp oss med tio timmars sömn varje natt och bara slappande hela tiden.

Men ön Djerba får bara två stjärnor av fem av mig. Nu kommer jag säkert göra någon uppriven men jag gillade inte ön helt. Egentligen är det inte öns fel över huvud taget; den är oerhört vacker, det är billigt och finns hur många utflykter som helst att göra.

Det som inte passade mig och Gustav var:
1. Ön är otroligt laid back och gjord för all inclusive-hotell. Det finns alltså inte särskilt många restauranger och affärer i turistzonen. De restauranger som finns där serverar nästan bara sandwiches, pasta och pizza. Ärligt, sånt kan jag äta hemma.
2. Jag och Gustav är storstadsmänniskor. Jag tycker ju att Beijing är fridsamt och harmoniskt. Djerba är verkligen luuuugnt. Helt idealistiskt för en lugn semester. Jag fick panik nästan. Jag gillar ju storstadspuls.
3. Helt klart den töntigaste anledningen: jag ville prata franska! Men alla tunisier kunde svenska! Jag vet att det är jättetöntigt av mig att störa mig på att de tagit sig tid att lära sig svenska, men jag är egocentrisk, jag ville ju lära mig lite mer franska och kunna prata med dem. Men men, duktiga var de i alla fall.

Som ni märker så är det alltså mina önskemål som gjorde att ön och jag inte klaffade. Är du ute efter en otrolgit avslappnande ö så kommer du säkert gilla den!

5 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Hej och välkommen tillbaka!
Jag förstâr vad du menar, precis sâ tyckte jag i Varadero under min Kuba-resa i juli. Jag gillade inte AI-hotellet och hela den biten, trots att stranden var bedövande vacker. Dâ trivdes jag bättre i Havana.

Unknown sa...

Tack!

Ja, jag tycker att det blir tråkigt när det är för lugnt, oavsett hur vackert det är.

Det märkliga är ju att jag trivs att bo i en mindre stad, men på semestern gillar jag verkligen storstadspuls.

Anna Malaga sa...

Ja, jag är född i Lund och älskar den staden. Men det är inte nâgon typisk smâstad, tycker jag.

Ni fick ju vila i alla fall.

Unknown sa...

Nej, småstrad är det absolut inte, men som jag skriver ovan räknar jag Lund somen mindre stad, inte som en storstad.

Pumita sa...

Välkommen tillbaka! Vila kan ju vara skönt ett par dagar, som ni säger, men sen får det hända nåt annars blir jag rastlös.

Jag tycker inte alls att det är töntigt att du ville prata franska. När jag åker till Sydamerika blir jag lite irriterad på alla som pratar engelska - eller försöker prata engelska med mig. Jag vill ju prata spanska! Det är ju ett av skälen till att jag åker dit.