torsdag, augusti 03, 2006

Ställen jag ska till 5

Sidenmarknaden
Behöver väl ingen närmare förklaring? Finns mycket mer än siden på denna marknad. Störst är nog faktiskt utbudet av kopior. Det är liksom svårt att köpa något som inte är en kopia. Bra shopping dock, väldigt billigt sen det nyöppnade i ett varuhus, men oftast brukar priserna höjas ju mer stadgade varuhusen blir för turister. Ta tunnelbanan yonganli hit.

Mini-sidenmarknaden
Ligger under jord, mellan sidenmarknaden och tunnelbanan. Här köper jag dvd-filmer. Helt klart bäst kvalité i Beijing. Dvd:erna kostar 10 kr styck, men om du köper tre, så får du den fjärde på köpet, dessutom får du 10 % rabatt om du handlar för mer än 1000 kr (det blir måååånga filmer och serier).

Dongdan
Lite som Xidan, fast lite mindre, billigare och inte lika flashigt. Perfekt för shopping av... allt. Men särskilt kläder. Ta tunnelbanan dit och gå av på just Dongdan.

7 kommentarer:

Jessica sa...

Jag har sagt det förut, säger det igen:
Strålande Ulrika!
Det blir perfekt att föra in i min anteckningsbok inför min resa.
Jag njuter också av Pocket Beijing och tipsar återigen alla som ska dit att beställa över nätet.

http://en.chinabroadcast.cn/chinastic/chinastic_pocket.htm

//Jessica

Jessica sa...

Förresten...
Hur länge ska du vara där denna gång?
Jag har 10 dagar på mig och vill ju hinna med så mycket.
Jag har planerat min resa så att jag börjar och slutar med en helg. Då har jag möjlighet att reka helgmarknader första helgen för att köra stenhårt sista helgen.
Hur många helgmarknader finns det i Beijing?

//Jessica

Anonym sa...

Jag åkte till Sidenmarknaden alldeles för tidigt vid mitt förra besök. Tror att det var andra eller tredje dagen som jag var där, prutningen var med andra ord inte på topp. Dessutom hade jag inte vant mig vid alla påstridiga försäljare. Kommentarer som: "Hello handsome boy, special price just for you" - blev därför något irriterande efter ett tag. ;) Men jag ska ge det ett nytt försök vid mitt nästa besök.

DVD butiken vid Mini Sidenmarknaden låter kanon. Den ska jag absolut försöka leta upp.

Anonym sa...

En fråga om dvderna. Hur går det med dem i resväskan? Bryr sig kinesiska myndigheter typ tullen om det när man åker. Har hört att man i andra asiatiska länder kolla in, ehm, inte helt äkta, dvd-filmer, när man åker hem och ibland beslagtar dem.

Unknown sa...

Jessica: det blir tio dagar för mig med!

Hur mycket kostade Beijing pocket i frakt?

Nicklas: Ja, man måste vara stenhård där. Ett tips är att säga att du redan köpt en, då kommer de fråga vad du betalt. Säg vad du vill betala och voila, det är priset du får där också:)

Christer: Min kompis Johan blev tagen i vintras i tullen. Han hade över 600 dvd:er men det brydde de sig inte om. Dock var det nog för att han hade alla i en cd-väska och inte i dess fodral. De vill ju inte att försäljningen sprids, men tilltåer det för hemmabruk.

Jessica sa...

Ulrika,

Det stod 14 stämplat som porto på kuvertet men ingen räkning låg med inuti, så vad jag vet är de tre jag fick än så länge gratis...

Ingen har heller mailat mig och krävt några pengar. Kan dock inte lova att detta är en regel, kanske bara ett undantag.

Anonym sa...

Jag beställde 3ex av Beijing Pocket igår. Frakten behövde jag tydligen inte betala alls.