söndag, augusti 06, 2006

Ställen jag ska besöka 8

Wudaokou Fuzhuang Shichang
Fick tipset av Nicklas om det här stället. Han hade läst att man tydligen kan hitta en del från rockscenen där, t.ex. t-shirts och skivor.

En annan läsare, Erik, lämnade en kanonbra vägbeskrivning:

"Det stämmer, har för mig att marknaden ligger direkt söder om University of
Science and Technology, adressen är fjärde ringvägen nr 261/Xueyuan Road.
Tycker
att de saker jag köpt där har varit både billigare och hållt högre
kvalitet än
saker köpta på andra, mer centrala marknader"
Åses son. som bor uppe vid BCLU, hade berättat för henne att det är en lite minde marknad, men med god kvalité och en del kinesiska märken. Ska bli kul att kolla upp!

Sommarpalatset
Om ni åker till Beijing utan att besöka Sommarpalatset så finns ni inte. Sommarpalatset är fantastiskt! Ett enormt område med vackra tempel och parker och långt bort kan du se bergen med kinesiska muren slingra sig. Definitivt ett favoritstället i Beijing.
Dock kommer här en varning: När ni kommer dit så kommer man ofta in genom östra ingången. Gå ut genom den också. Går du ut genom norra kommer det bara finnas svarttaxi som inte kändes särksilt säkra, och det är ett par kilometer genom slum utan skyltning eller engelsktalande för att komma till en motorväg där du med tur kan hitta en taxi. Ingen rolig upplevelse. Vi blev jagade av rabieshundar. Faktiskt enda gången jag känt mig osäker och orolig i Beijing. Har aldrig haft den känslan där förr.

Dongyue Miao
Mitt favorittempel i Beijing! Ligger lite avsides i västra Beijing och besöks av få turister. Har över 1000 figurer i mänsklig storlek som föreställer de taoistiska gudarna. Sjukt läskig stämning där tyckte jag, å andra sidan kunde jag inte sova i natt när jag sett Jurassic Park. Otroligt häftigt och får aldrig missas.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åker till moskva imorgon den 7:e och sen vidare med Transibiriska till Beijing. Har fått mycket bra tips ifrån din sida, den är super!!! Tack och bock! Carolina

Anonym sa...

Kommer att besöka Wudaokou Fuzhuang Shichang i oktober, så jag skriver en kommentar om det efteråt.
...Om jag nu lyckas hitta det. ;)

Unknown sa...

Carolina: Åh vad roligt! Mne då måste du tipsa tillbaka sen! Jag är jättenyfiken på transsibiriska

Nicklas: Ja, det måste du! jag förväntar mig en fullvärdig rapport:)