torsdag, augusti 31, 2006

Ja, jag har varit väldigt dålig på att blogga i dag men jobbet har varit kaotiskt i dag och jag kom precis hem. Hade egentligen tänkt stanna hemma och jobba men trotsade sjukan vid tio och åkte in. Gick faktiskt bra ändå.

Tänkte göra en summering av infon jag fått på kommentarerna om Air China och Lotus Travel:

Air China:
Överhängande positivt. Verkar ha bra priser från Stockholm. Är enda flygbolaget som tillåter 30 kg till/från Kina i ekonomiklass.

Lotus:
Överhängande positivt. Alla verkar nöjda med flyg, hotell och service. Dock har väldigt många klagat på deras utflyktspaket. För många fabriksbesök är ett av de största klagomålen. Ett annat klagomål är att det är lite falsk marknadsföring. "Peking 8 dagar" är bara sex heldagar. Det här ska dock inte bara Lotus hängas ut för att göra. Jag tror att alla resebyråer räknar både dagen för ditresa som faktiskt tillbringas på ett flyg och inte i Kina, och dagen för hemresa när man tar sig till flygplatsen och åker hem. Många rekommenderar att man endast tar grundpaketet.

Jag måste ännu en gång rekommendera er att sätta ihop er resa själv. Ni slipper mellanhänder, kommer ner i lägre priser och dessutom får ni ett större urval (oj vad jag blivit skadad av att jobba på Travelstart, var inte det en reklamslogan?). Jag gillar att själv bestämma hotell och flygbolag och därmed själv bestämma min budget.

och när det gäller guider så rekommenderar jag verkligen att hyra på plats. På varje stor sevärdhet kan man hyra guider. Småprata lite med dem så kommer ni inse hur bra de är på engelska! Oftast är de just engelskstudenter eller historiestudenter som drygar studentkassan genom sådana jobb.
Det perfekta är att du själv bestämmer hur lång tid det ska ta, vad du vill höra om och du har total frihet att ställa frågor när du vill, be dem visa toalettet när du vill etc. Dessutom är det rätt kul för man kan ofta komma in på helt andra saker, t.ex. shopping och kultur medan man vandrar runt i Förbjudna staden. Helt klart att rekommendera!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jag kom ganska nyligen hem efter att ha åkt till Beijing med Lotus Travel. Vi valde "Peking på egen hand", vilket är Peking på 8 dagar, fast helt utan utflyktspaket. Jag rekommenderar det varmt till alla som är sugna på att åka. Jättebra pris, fint hotell, och skönt att slippa att bussas runt som en fårskock.
Vi gjorde en tur till muren med ett kinesiskt reseföretag, Dragon Tours, med engelsk guide. Fast vi åkte till Mutianyu istället för Badaling, och slapp på så sätt alla horder med folk. Vi kunde gå långa sträckor utan att träffa på en människa. Det var verkligen hur bra som helst. Här fanns också ytterst få försäljare, det satt någon lite här och var som sålde dricka, men de var som sagt ytterst få och inte alls påflugna.

Åker man på egen hand måste jag också tipsa om att åka till förbjudna staden tidigt på morgonen och gå in genom den norra porten. Helt fantastiskt att kunna smyga runt där innan alla turistgrupper kommer (som i princip alltid går in från söder). Jag blev helt chockad av att möta dem några timmar senare - vilket kaos! Då var det helt plötsligt tusentals människor på en gång, vi som strax innan promenerat runt där nästan ensamma...