onsdag, augusti 09, 2006

Smycken

Något jag verkligen gillar att köpa i Beijing är smycken. Pärlor köper jag massvis, men silver, guld och andra ädelstenar aktar jag mig för. Många luras i Asien, och jag vill inte bli en av dem.

Det jag satsar på är vardagssmycken, franför allt halsband. Jag kan inte säga ett specifikt ställe jag handlar på, för jag handlar lite överallt. Jag har handlat på Dianmen dajje, gatan utanför Lamatemplet, Tianyi Shichang, Hongqiao, Yashow etc. Kineserna har väldigt snygga smycken, och halsbanden går på 10-20 kr/styck. Då får man välgjorda, trendiga och lite ovanliga smycken. Helt klart en grej att kolla efter!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrika, apropå smycken vi kom hem i går från Beijing.
Där kopierade vi Svenska "Snö of sweden" smycken på Pärlan.Det blev hur bra som helst rekomenderas starkt.
Mvh Astrid

Anonym sa...

Hej Ulrika! Om du år rädd för att köpa stenar finns det tricks som du kan göra för att slippa att bli lurad.

Jag är gemmolog och har en sida, där kan du ställa dina frågor i forumet. Det är nyöppnat så det finns inte mång användare ännu.

Här är sidan: www.gemstone.se
PS. Forumet är gratis DS.

Anonym sa...

Hej Ulrika! Det verkar som om du är intresserad utav ädelstenar och pärlor. Kul. Jag själv är gemmolog och har startat ett forum på www.gemstone.se. Det finns inga medlemmar ännu men det är till för att man ska få tips när man är ute och handlar (så att man inte blir lurad).

Du är välkommen där om du har frågor. Medlemskapet är gratis.

MVH Mattias