söndag, augusti 06, 2006

Quanjude

När det gäller Pekinganka så hyllas Quanjude konstant i olika resguider. Ska jag vara ärlig så har jag aldrig ätit anka på en specialiserad restaurang. Min favorit är en vanlig restaurang som ligger vid Xinqiao.

Vilka restauranger föredrar ni i Beijing? Har ni någon favorit? Och hur är Quanjude?

Förresten, en på Bp berättade att jag fått över 30 röster i Travelaids tävling. Jag har bestämt mig för att inte kolla den förrän den är klar, för att öka spänningen lite grann. 30 röster! Tack så hemskt mycket, jag är verkligen jätteglad och smickrad!
Nu är jag givetvis medveten om att de andra bloggarna säkert fått mycket mer, men jag är jättechockad över att jag fått så många. jag trodde att det skulle vara mamma, svärföräldrarna och kanske någon på mitt jobb som skulle rösta på mig!
Så har ni inte lagt er röst ännu så gör det nu! Jag blir jätteglad för varje röst jag får, men förstår om ni har andra favoriter, jag tycker ju själv att många bloggar är bättre än min.
Rösta här!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, du måste ju sitta på en massa bra restaurangtips! Snälla berätta!!! :-)

Unknown sa...

Nästan alla mina favorit ligger i Chongwenmen! Där finns så otroligt bra krogar!

Anonym sa...

Jag har ätit en hel sån där ank-bankett - dokc inte på Quanjude. Otroliga mängder mat, varav det mesta baserades på ankan, kompletterat med fisk (som presneterades i hink före), skaldjur och sjögurka(!). Kul att ha provat på med litet väl mastigt för min smak. Och sjögurkan var rent motbjudnaden.

Quanjude har jag inte varit på, men jag har hört blandade rescensioner. Litet väl "löpande band", var det en som sa.
Det finns flera "filialer" av Quanjude, den på Qianmen är originalet.