tisdag, augusti 22, 2006

Ulrika + SAS = a love story

I morse när vi väntade på flyget frågade en tjej mig vilket som var mitt favoritflygbolag. Svaret är enkelt. SAS. Jag älskar SAS. Hade jag varit tvungen att binda mig vid ett flygbolag resten av livet hade det varit SAS.

Jag har hört och läst mycket dåligt om bland annat SAS kundtjänst och deras hemsida men flighten Köpenhamn - Beijing är banne mig oslagbar.

1. SAS kör ditekt utan stopp. Lovely att kunna sova hela vägen.
2. SAS har PTV (tror jag att det heter), d.v.s. skärm i varje stol. Alltid nya, bra filmer, och dessutom så många att jag inte hinner se alla jag vill se. Jag orkar inte med skärmar i taken, jag vill själv kunna välja vad jag vill se på. Plus att deras spelfunktion är bra.
3. Deras kabinpersonal är urtrevlig. Jag har verkligen åkt billigaste ekonomiklass till kampanjpris och ändå har jag behandlats suveränt bra. Känns som jag har flugit lyxigare än vad jag faktiskt gjort.
4. De har två-säten. Jag hatar att sitta bredvid människor jag inte känner. Jag är blyg och vill inte krypa över en främmande person mitt i natten när jag är kissnödig. Att kunna sitta med den man reser med och ingen annan är kanske svenskt, men ack så underbart i mina ögon.
5. Deras check-in är fruktansvärt effektiv på Kastrup. Har aldrig stått mer än 10 minuter i kö.
6. De är generösa på sina flygresor. Man blir tillfrågad minst en gång i timmen om man vill ha något att dricka och förutom god mat får man snacks, baguetter och godis.

Nu gäller det här de gånger jag rest med dem. Detta gäller alltså resor jag gjort med dem till Singapore, Bangkok och Beijing, med samma plan och ungefär samma kabinpersonal. Avvikelser kan säkert förekomma.

6 kommentarer:

Anonym sa...

fast inom europa ar SAS vardelosa. opersonliga, inte speciellt trevlig personal. vardelos hemssida, svarbokat. samt nar jag betalar fullt pris pa en biljett - sag over £100/1300 kr sa vill jag inte behova betala for vatten och en macka. visst, flyger man ryan air for under femhundra spann sa har jag inget alls emot att servicen ar noll men for fullt pris haller det inte. sa nu flyger jag bara BA - samma flygplatser, oftast trevlig personal, oftast runt £15 billigare an SAS, battre hemsida, och man far sitt vatten - tom ol o vin, samt en macka tom!

Unknown sa...

Nej, det där håller jag verkligen med om!
Betalar man fullpris tycker jag att man ska få fullpris och då ska någon sorts mat och dryck ingå!

Som jag skrev ovan gällde ju min kärlek till SAS deras asienresor.

tack för tipset om BA! Ska definitivt boka med dem vid nästa Europaresa!

Anonym sa...

Jag håller med. SAS är hur nice som helst fast Cathay Pacific är inte dåliga de heller ^^ Jättegod mat + jättetrevlig personal (kanske för att de får så bra betalt? enligt min pilotstuderande kompis)
Har även hört att singapores flygbolag erbjuder suverän service.

Jessica sa...

Välkommen hem och tack för dina lovord om SAS! Jag har inte bytt min biljett och nu verkar det som om jag kan sluta leta efter nåt annat!
Jag har tyvärr fem timmar i köpenhamn som jag ska döda på flygplatsen... Har du några tips om vad man kan göra där? Komma och hålla mig sällskap kanske? *ler

Anna Malaga sa...

Inom Europa tycker jag att Lufthansa är kanonbra. Mat, gott om plats och trevlig personal.

Unknown sa...

A: Cathay har jag aldrig åkt med men Singapore Airlines är mammas favoritflygbolag!

Jessica: Ha ha, nej Köpenhamns flygplats är tyvärr dödligt trist:/ Vilken dag ska du åka?

Anna: Har hört att Lufthansa ska vara bra till Afrika också!