måndag, april 17, 2006

Shopping: souvenirer


Det svåraste att handla enligt mig är souvenirer. För handen på hjärtat: hur snyggt är det med en liten porslinsfigur som dammar på bokhyllan? Jag köpte i a f en väska med Mao. Tyckte att det var en rätt rolig väska. Har aldrig använt den.

Frågan: Vet ngn vad texten på väskan betyder? Jag har nämligen noll koll.

5 kommentarer:

Thérèse sa...

Maken köpte en likadan på Cat Street market när vi var i Hong Kong i höstas. Cat Street market i Hong Kong är ett eldorado för den som letar gamla Moaoprylar. Vi köpte en urkitschig gammal väckerklocka också. Det ligger precis nedanför Man Mo templet som är en av Hong Kongs mest besökta sevärdheter. Men vill man shoppa billigt ska man naturligtvis göra en dagstrip in i Kina. Det tar en halvtimme med tåg upp till gränsen men det krävs visum som går att fixa i Hong Kong men tar några dagar så enklast är att ordna det i Sverige innan man åker. Till Hong Kong och Macao kan svenska medborgare åka utan visum. Ibland kan det vara ganska långa köer vid gränsen för många Hong Kong bor åker och handlar på andra sidan gränsen eftersom det är sjukt billigt. I Hong Kong är prisnivån ungefär som i Sverige. Vill man köpa kopior finns också hur mycket som helst.
Och nej jag vet inte vad texten betyder , men det skulle vara kul att veta

Anonym sa...

Jag köpte en liknande väska i beijijng förra året, men exakt samma text.
Fråga en kines kompis och han sa att det stod ungefär "att hjälpa folk"

Unknown sa...

Annica: Tack! har länge undrat vad det betyder!

Hampus sa...

Kom hem från Kina (=Shanghai, Xian, Peking) igår. Peking är en otroligt fascinerande stad, och så här i efterhand känns det nästan lite vemodigt att ha lämnat den. Hursomhelst, så när vi var på muren köpte jag en likadan fast grön. Har sett väskan på flera av de souvenirshoppar som landet innehåller.

Anonym sa...

Betyder typ: Serve the people.
(99%säker)